Joe Biden, conferință de presa pe tema situației din Afganistan

Luni, 16 August 2021, ora 19:362935 citiri
Joe Biden, conferință de presa pe tema situației din Afganistan
Preşedintele american a păstrat tăcerea mai multe zile în faţa celei mai grave crize de la alegerea sa FOTO Facebook/ Joe Biden

Președintele SUA, Joe Biden, urmează să se adreseze americanilor în legătură cu situația din Afganistan la 19.45 GMT de la Casa Albă, a anunţat luni, 16 august, preşedinţia Statelor Unite într-un comunicat.

Preşedintele american, care a păstrat tăcerea mai multe zile în faţa celei mai grave crize de la alegerea sa, îşi scurtează astfel sejurul la Camp David, loc de vilegiatură pentru preşedinţii americani.

Iniţial era planificat ca el să rămână acolo până miercuri, dar acest program pare dificil de respectat după ce talibanii au obţinut rapid control Afganistanului şi în faţa evacuării haotice pe care o derulează forţele americane la faţa locului.

Preşedintele SUA, de asemenea "comandantul-şef" al armatei, criticat acum din toate părţile, urmează să sosească la Casa Albă la ora 17.00 GMT.

În ultima sa luare de cuvânt în public asupra Afganistanului marţea trecută, Joe Biden şi-a apărat din nou decizia de a retrage ultimii soldaţi americani până cel târziu la 31 august, lăsând soarta ţării unui guvern şi soldaţilor afgani acum în plină derută.

Dar în loc de o retragere ordonată, susţinută de opinia publică, americanii asistă la un dezastru umilitor, ce încheie douăzeci de ani de intervenţie militară, cel mai lung război purtat vreodată de ţara lor, notează AFP.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News