Joe Biden, conferință de presa pe tema situației din Afganistan

Luni, 16 August 2021, ora 19:36
3154 citiri
Joe Biden, conferință de presa pe tema situației din Afganistan
Preşedintele american a păstrat tăcerea mai multe zile în faţa celei mai grave crize de la alegerea sa FOTO Facebook/ Joe Biden

Președintele SUA, Joe Biden, urmează să se adreseze americanilor în legătură cu situația din Afganistan la 19.45 GMT de la Casa Albă, a anunţat luni, 16 august, preşedinţia Statelor Unite într-un comunicat.

Preşedintele american, care a păstrat tăcerea mai multe zile în faţa celei mai grave crize de la alegerea sa, îşi scurtează astfel sejurul la Camp David, loc de vilegiatură pentru preşedinţii americani.

Iniţial era planificat ca el să rămână acolo până miercuri, dar acest program pare dificil de respectat după ce talibanii au obţinut rapid control Afganistanului şi în faţa evacuării haotice pe care o derulează forţele americane la faţa locului.

Preşedintele SUA, de asemenea "comandantul-şef" al armatei, criticat acum din toate părţile, urmează să sosească la Casa Albă la ora 17.00 GMT.

În ultima sa luare de cuvânt în public asupra Afganistanului marţea trecută, Joe Biden şi-a apărat din nou decizia de a retrage ultimii soldaţi americani până cel târziu la 31 august, lăsând soarta ţării unui guvern şi soldaţilor afgani acum în plină derută.

Dar în loc de o retragere ordonată, susţinută de opinia publică, americanii asistă la un dezastru umilitor, ce încheie douăzeci de ani de intervenţie militară, cel mai lung război purtat vreodată de ţara lor, notează AFP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine este șeful când vine vorba de apărare: NATO sau UE? ”Unele țări s-ar putea să se simtă foarte mult sub presiune”
Cine este șeful când vine vorba de apărare: NATO sau UE? ”Unele țări s-ar putea să se simtă foarte mult sub presiune”
Atât NATO, cât și UE vor să cheltuiască 100 de miliarde de euro pentru apărare - și asta duce la ciocniri între cele două instituții cu sediul la Bruxelles, scrie Politico. Uniunea...
Cum poate amenința Rusia din Niger flancul sudic al NATO
Cum poate amenința Rusia din Niger flancul sudic al NATO
În noua eră a rivalității între marile puteri, Africa este unul dintre locurile în care Statele Unite pierd. Rusia câștigă rapid teren în Niger, iar consecințele acestui fapt s-ar putea...
#Joe Biden, #NATO, #Afganistan , #stiri Joe Biden