Joe Biden anunță că 5.000 de militari NATO vor fi trimiși în țara noastră: "Vor avea cartierul general în România"

Miercuri, 29 Iunie 2022, ora 13:09 6798 citiri
Joe Biden a vorbit în cadrul reuniunii NATO din Spania FOTO Hepta

Statele Unite vor trimite 5.000 de militari în România, în contextul planului de descurajare la adresa Rusiei, a anunțat președintele american Joe Biden miercuri, 29 iunie, înainte de începe summitul NATO de la Madrid.

Președintele Statelor Unite a mai declarat că Vladimir Putin primește exact opusul a ceea ce și-a dorit, o alianță nord-atlantică ce cuprinde cea mai mare parte a Europei, de la Oceanul Arctic și Marea Baltică la Marea Neagră și Mediterana.

„În Polonia vom stabili un cartier general al Corpului V de Armată, pentru a consolida interoperabilitatea SUA - NATO pe tot flancul estic. Vom menține o brigadă suplimentară prin rotație, adică 3.000 de soldați și alți 2.000 de membri ai personalului militar cu cartierul general în România. Vom crește deplasările prin rotație în Țările Baltice”, a declarat Joe Biden.

Statele Unite urmează să-şi ”consolideze poziţionarea militară în Europa”, pentru ca NATO să poată ”răspunde la ameninţări provenind din toate direcţiile şi în toate domeniile: terestru, aerian, maritim”, a anunţat Biden, relatează AFP.

În cadrul acestui summit al NATO, ”care marchează istoria”, în opinia lui Biden, şeful statului american anunţă o prezenţă consolidată - militari şi capacităţi americane în Spania, Polonia, România, ţările baltice, Regatul Unit, Germania şi Italia.

”Ne aflăm la întâlnire” şi ”dovedim că NATO este mai necesară ca niciodată”, a declarat preşedintlee american, alături de secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News