Joe Biden îi laudă pe basarabeni în discursul ținut la ONU: ”Moldovenii au reușit să ofere victoria forțelor democratice” VIDEO

Marti, 21 Septembrie 2021, ora 21:036102 citiri
Joe Biden îi laudă pe basarabeni în discursul ținut la ONU: ”Moldovenii au reușit să ofere victoria forțelor democratice” VIDEO
Șeful de la Casa Albă a vorbit despre democrație și despre libertăți FOTO Facebook / President Joe Biden

Joe Biden, a salutat rezultatele alegerilor organizate în această vara în Republica Moldova și i-a oferit pe basarabeni drept exemplu, în primul său discurs în fața liderilor țărilor lumii, informează Realitatea.md.

Șeful de la Casa Albă a vorbit despre democrație și despre libertăți, menționând că viitorul aparține celor care oferă oamenilor puterea de a se simți liberi și cu mai multă demnitate.

„Adevărul este că lumea democratică e peste tot. Trăiește în activiștii contra corupției, în apărătorii drepturilor omului, în jurnaliști, în protestatarii pașnici și sunt în prima linie în: Belarus, Cuba, Venezuela. Trăiește în femeile brave din Sudan, care au fost supuse presiunilor, dar care continuă să muncească în fiecare zi ca să apere drepturile democratice.

Tăriește în mândria moldovenilor, care au reușit să ofere victorie forțelor democratice, cu un mandat care să lupte contra corupției și ca să contruiască o economie mai incluzivă”, a declarat Joe Biden.

Amintim, că are loc cea de-a 76-a Adunare Generală a ONU, care se desfășoară la New York. La acest eveniment de talie mondială, este prezentă și șPreședintele Republicii Moldova, Maia Sandu, precum și ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu.