Washington Times critică dur politica lui Biden contra lui Putin: Președintele SUA nu dă cu pumnul în masă în fața Kremlinului

Marti, 04 Ianuarie 2022, ora 00:30
6002 citiri
Washington Times critică dur politica lui Biden contra lui Putin: Președintele SUA nu dă cu pumnul în masă în fața Kremlinului
Biden a avut o convorbire telefonică cu Putin FOTO: Euractiv

Publicația americană Washington Times are o poziție critică la adresa președintelui Joe Biden susținând că ”îndoaie genunchii” în fața lui Vladimir Putin. Administrația de la Casa Albă nu face dovada unei adevărate puteri contra Rusiei, arătând slăbiciune împotriva agresiunii Moscovei.

În plus, Biden a făcut recent două concesii lui Putin, spunând că Statele Unite nu vor desfășura trupa în Ucraina și nici rachete acolo, în cazul unei invazii a Rusiei în această țară, potrivit Washington Times.

Săptămâna trecută Joe Biden și Vladimir Putin au avut o convorbire telefonică de aproape o oră, la cererea liderului de la Kremlin. Președintele Rusiei caută să profite de slăbiciunea lui Biden și să-și impună ideile.

Sursa citată crede că nu există nicio îndoială, că Putin a solicitat discuția pentru a da tonul întâlnirilor dintre SUA și Rusia de la Geneva din 10 ianuarie 2022 și de a aduna informații suplimentare privind o potențială reacție a lui Biden, la o invazie a Moscovei în Ucraina.

Televiziunea Fox News face un anunț alarmant: Rusia va ataca Ucraina în curând, Putin se joacă cu Biden și NATO VIDEO

Joe Biden i-a spus lui Putin că el are la dispoziție două opțiuni: una de detensionare a situației și diplomație, alta în care Rusia invadează și are de-a face cu sancțiuni economice majore și ajutor militar sporit pentru Kiev.

Putin a mai jucat acest joc înainte. Ultima dată când Biden (era vicepreședinte al SUA), Blinken, Sullivan și Susan Rice au fost în funcții politice, Rusia a anexat Crimeea în 2014, iar răspunsul tandemului Obama-Biden a fost jalnic, apreciază Washington Times.

Fiica opozantului Boris Nemțov, ucis în Rusia: ”Putin știe că în prezent o singură persoană îi poate răsturna regimul”

Publicația americană crede că și în prezent, administrația Biden repetă greșelile fostului președinte Barack Obama. Biden a făcut un cadou lui Putin, ridicând sancțiunile împotriva firmelor care au construit conducta Nord Stream 2.

Biden susține că va ”impune respectul” lui Putin față de Statele Unite, încercând să găsească soluții diplomatice pentru detensionarea situației din apropierea Ucrainei. Dar, numai viitorul ne va spune dacă demersul președintelui american va avea succes.

Președintele Turciei, vizită oficială la Casa Albă. Despre ce vor discuta Erdogan și Biden
Președintele Turciei, vizită oficială la Casa Albă. Despre ce vor discuta Erdogan și Biden
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va efectua o vizită oficială la Washington în data de 9 mai şi va fi primit la Casa Albă de omologul său Joe Biden, a declarat vineri, 29 martie, o...
Israelul se teme că nu poate să distrugă Hamas fără sprijinul SUA. ”Cărțile în acest moment nu sunt bune”
Israelul se teme că nu poate să distrugă Hamas fără sprijinul SUA. ”Cărțile în acest moment nu sunt bune”
Israelul ar putea să nu poată să distrugă Hamas, în ciuda a cinci luni de lupte intense în Gaza, au recunoscut oficialii serviciilor de informații. Principalul obiectiv al invaziei din...
#Joe Biden, #Joe Biden presedinte SUA, #biden putin, #SUA Rusia, #SUA Rusia tensiuni, #Rusia Ucraina conflict , #stiri Joe Biden