Președintele american Joe Biden promite un ajutor imediat, după cutremurul devastator din Haiti

Sambata, 14 August 2021, ora 22:491946 citiri
Președintele american Joe Biden promite un ajutor imediat, după cutremurul devastator din Haiti
Preşedintele a ”autorizat un răspuns american imediat” FOTO Facebook / President Joe Biden

Joe Biden este hotărât ca SUA să ofere ajutor pentru Haiti după puternicul seism care a lovit insula sâmbătă, 14 august, a anunţat Casa Albă, potrivit agenţiei France Presse.

Preşedintele a ''autorizat un răspuns american imediat şi a mandatat-o pe directoarea Agenţiei Statelor Unite pentru Ajutor Internaţional (USAID), Samantha Powers, să coordoneze acest efort'', a indicat un oficial al administraţiei prezidenţiale americane, sub rezerva anonimatului.

Pe de altă parte, directorul Agenţiei de protecţie civilă din Haiti, Jerry Chandler, a declarat că seismul puternic care s-a produs sâmbătă în vestul insulei caraibiene a cauzat moartea a cel puţin 29 de persoane.

Un număr de 17 decese au fost consemnate în departamentul Grand-Anse, nouă în oraşul Cayes şi trei în departamentul Nippes, unde a fost localizat epicentrul seismului.

Un seism cu magnitudinea 7,2 s-a produs sâmbătă în vestul insulei Haiti, fiind resimţit şi în alte ţări din Caraibe şi urmat de o alertă de tsunami în regiune, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News