Încercarea lui Biden de a izola Rusia: Președintele SUA se lovește de o mare problemă, apărută acum

Vineri, 02 Septembrie 2022, ora 21:50
13789 citiri
Încercarea lui Biden de a izola Rusia: Președintele SUA se lovește de o mare problemă, apărută acum
Biden se confruntă cu o problemă în izolarea Rusiei: India FOTO: VOA

Statele Unite și aliații săi din Europa au inițiat mai multe pachete de sancțiuni împotriva Rusiei, care au drept scop tăierea finanțării mașinii de război a lui Putin din Ucraina. Dar, acum Joe Biden se confruntă cu o mare problemă în legătură cu izolarea Moscovei pe plan internațional: India.

Deși India este unul dintre cei mai valoroși parteneri ai Washingtonului, New Delhi a adoptat o poziție neutră cu privire la invazia Rusiei din Ucraina, dar în schimb și-a mărit importurile de petrol de la Moscova, după începerea războiului, potrivit Canada Express News.

Două puteri mondiale subminează eforturile occidentale de a izola Rusia lui Vladimir Putin și a epuiza trezoreria Kremlinului, în timp ce își intensifică achizițiile de petrol de la Moscova și se alătură trupelor lui Putin în exerciții militare majore denumite ”Vostok 2022”, în această săptămână, în Estul Îndepărtat.

Cel mai avansat submarin din lume intră în acțiune: Poate lovi navele Rusiei de la 1.600 de kilometri distanță VIDEO

Înainte de invazia Ucrainei de către Rusia în februarie 2022, Uniunea Europeană era de departe principala destinație pentru petrolul și gazele naturale ale Rusiei. Dar UE și-a redus achizițiile rusești și intenționează să le pună capăt aproape în totalitate, la petrol, până la sfârșitul anului.

Totuși, veniturile din petrolul rusesc sunt pe care să crească cu 38% în acest an, potrivit Reuters. China și India și-au depășit cu mult importurile din Rusia, ambele crescând dramatic achizițiile.

India a avut doar 1% din exporturile sale de petrol din Rusia, înainte de invazie, dar acum în iulie a ajuns la 13%, contribuind la compensarea cotei de piață pierdute a Rusiei din Europa.

Armata lui Putin ar putea primi o lovitură puternică: Punctul de cotitură de la sfârșitul anului VIDEO

Da, dar nu este vorba de politică, ci doar de afaceri. ”Prețurile petrolului din Golf au crescut vertiginos, iar India a preferat să cumpere din Rusia cu reducere de 20-30 de dolari pe baril, încercând să-și mențină inflația la un nivel scăzut și să se redreseze după pandemie”, a spus Tanvi Madan de la Brookings.

Rusia, între timp, a lăudat India pentru că a rezistat presiunii occidentale. Pentru a împiedica Rusia să profite de prețurile ridicate ale petrolului la care a contribuit invazia sa, Casa Albă vrea să pună un plafon al prețului pentru petrolul rusesc.

Astfel miniștrii de Finanțe din grupul G7 vor discuta această problemă. Pentru ca acest lucru să fie eficient au nevoie de acordul Indiei. Șeful adjunct al Trezoreriei SUA, Wally Adeyemo, a vizitat New Delhi, pentru a rezolva problema.

De ce avionul invizibil Su-57 al lui Putin nu poate învinge modelul american F-35 VIDEO

Administrația Biden recunoaște că relația de lungă durată a Indiei cu Rusia nu va putea dispărea peste noapte și, deoarece încearcă să ajute New Delhi să își diversifice aprovizionarea cu arme din afara Rusiei, prioritatea SUA este să asigure coordonarea în regiunea Pacificului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum vrea Putin să atace SUA: Planul conceput împreună cu alte 4 țări puternice
Cum vrea Putin să atace SUA: Planul conceput împreună cu alte 4 țări puternice
După invazia Rusiei din Ucraina începută în urmă cu peste 780 de zile, statele occidentale au impus sancțiuni împotriva Moscovei pentru a-i micșora capacitatea de război. Putin și-a pus...
Președintele SUA Joe Biden reia o practică neobligatorie, întreruptă în timpul lui Trump: ”Toţi locatarii Biroului Oval trebuie să fie deschişi şi oneşti faţă de poporul american”
Președintele SUA Joe Biden reia o practică neobligatorie, întreruptă în timpul lui Trump: ”Toţi locatarii Biroului Oval trebuie să fie deschişi şi oneşti faţă de poporul american”
Preşedintele american Joe Biden şi-a făcut publică luni declaraţia fiscală, o tradiţie americană în materie de transparenţă la vârful statului, care a fost temporar întreruptă în...
#Joe Biden, #izolare Rusia sanctiuni, #izolare Rusia sanctiuni Occident, #india sua, #Rusia India, #biden putin , #Razboi Ucraina
Comentarii
Poza milan
milan
rank 1
i-a sanctionat asa tare occidentul pe rusi
Poza alex-7
alex-7
rank 5
"Încercarea lui Biden de a..", nu cred ca Joe incearca ceva el are