VIDEO Coreea de Nord a lansat doua rachete in Marea Japoniei. Joe Biden a ras cand a fost intrebat despre eveniment

Joi, 25 Martie 2021, ora 07:17
3502 citiri
VIDEO Coreea de Nord a lansat doua rachete in Marea Japoniei. Joe Biden a ras cand a fost intrebat despre eveniment
Nou test balistic al Coreei de Nord/Foto: HinduTimes

Coreea de Nord a lansat doua proiectile in mare, au anuntat joi Coreea de Sud si Japonia, informeaza dpa.

Seful de stat-major interarme sud-coreean (JCS) nu a furnizat deocamdata detalii despre ce tip de rachete au fost lansate, precizand ca este in curs o analiza la nivelul autoritatilor de informatii sud-coreene si americane.

"Armata noastra pastreaza o pozitie ferma de pregatire sub o stransa coordonare Coreea de Sud-SUA cu monitorizare si securitate sporite", a declarat JCS, conform informatiilor transmise de agentia de stiri sud-coreeana Yonhap.

In acelasi timp, premierul japonez Yoshihide Suga a declarat ca cele doua proiectile lansate de Phenian joi dimineata sunt rachete balistice.

Suga a declarat ca Japonia "protesteaza serios" dupa ce Coreea de Nord a lansat cele doua rachete in Marea Japoniei si ca Tokyo "condamna cu tarie" acest act.

"Lansarea ameninta pacea si stabilitatea tarii noastre si a regiunii si a constituit o incalcare clara a rezolutiilor Consiliului de Securitate al ONU", a declarat Suga.

Ministerul japonez al apararii a declarat ca prima racheta a fost lansata la 22:06 GMT, iar a doua cu putin inainte de 22:30 GMT.

Pe de alta parte, presedintele american Joe Biden a ras cand a fost intrebat despre gravitatea acestui eveniment, sustinand ca, potrivit Pentagonului, este doar "modul obisnuit" de actiune al Phenianului.

Este a doua oara cand Phenianul lanseaza rachete in ultima saptamana.

Coreea de Nord a lansat duminica doua rachete de croaziera in largul coastei sale de vest, a raportat miercuri Yonhap.

Potrivit unui inalt oficial al administratiei americane, lansarile de la sfarsitul saptamanii au facut parte dintr-o "testarea normala" ce nu incalca rezolutiile Consiliului de Securitate al ONU.

Lansarile de duminica au avut loc dupa exercitiile militare comune desfasurate de Coreea de Sud si SUA timp de noua zile, care nu au inclus antrenamente pe teren, incheiate saptamana trecuta, joi.

Rezolutii ONU interzic regimului nord-coreean testarea rachetelor balistice. Coreea de Nord a fost supusa unor sanctiuni internationale dure, menite sa descurajeze continuarea dezvoltarii de rachete care pot fi echipate cu focoase nucleare.

Sora liderului nord-coreean Kim Jong Un a atacat Statele Unite si Coreea de Sud intr-o declaratie publicata marti de cotidianul oficial Rodong Sinmun, in timp ce noii secretari americani ai apararii si afacerilor externe incepeau o vizita la Tokyo si Seul.

Ulterior, Phenianul a anuntat intreruperea relatiilor diplomatice cu Malaezia, dupa extradarea de catre aceasta tara a unui nord-coreean in Statele Unite.

Presedintele chinez Xi Jinping a subliniat zilele trecute ca China este pregatita sa colaboreze cu Coreea de Nord pentru a "apara pacea si stabilitatea" in Peninsula coreeana, intr-un mesaj adresat dictatorului nord-coreean Kim Jong Un.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Temperatura din Sapporo a depăşit luni, 15 aprilie, pragul de 25 de grade Celsius, doborând astfel recordul de căldură pentru această perioadă a anului în capitala insulei Hokkaido, în...
Netanyahu face un pas în spate: Contraatacul asupra Iranului a fost anulat după o convorbire cu Joe Biden. Răspunsul „slab”, aspru criticat
Netanyahu face un pas în spate: Contraatacul asupra Iranului a fost anulat după o convorbire cu Joe Biden. Răspunsul „slab”, aspru criticat
Armata Israeliană a anulat roposta imediată împotriva Iranului, după atacul fără precedent asupra teritoriului israelian, iar un viitor răspuns pare că va fi cântărit mai bine, după ce...
#Coreea de Nord, #Japonia, #Statele Unite Americii, #Joe Biden presedinte SUA, #stiri internationale , #presedinte SUA