Biden dă lovitura în SUA: America duduie motoarele economiei ca-n vremea lui Kennedy, Carter și Johnson

Marti, 03 August 2021, ora 13:3047854 citiri
Biden dă lovitura în SUA: America duduie motoarele economiei ca-n vremea lui Kennedy, Carter și Johnson
Administrația Biden a reușit o creștere economică spectaculoasă a SUA FOTO: Facebook

Ultimele date financiare publicate recent la Washington dezvăluie faptul că președintele Joe Biden a dat un impuls masiv economiei Statelor Unite, depășind cu ușurință performanțele majorității liderilor de la Casa Albă, de după război.

Astfel, produsul intern brut al SUA a avansat cu 1,59% în primul trimestru din 2021, sub conducerea noi administrații a lui Biden, depășind cifrele obținute de Donald Trump, George Bush sau Ronald Reagan. Doar Lyndon Johnson (creșterea PIB-ului de 2,11%), Jimmy Carter (1,94%) și John F. Kennedy (1,7%) au reușit un avans mai mare decât actualul președinte, potrivit Business Insider.

Guvernul american a comunicat că economia Statelor Unite a crescut cu o rată anuală de 6,5%, în al doilea trimestru din 2021, fiind cel mai mare salt al PIB-ului din 2003 încoace.

Președintele Joe Biden a salutat cifrele oficiale privind datele economice, printr-un mesaj postat pe Twitter, meționând că avansul PIB-ului reprezintă ”cea mai mare creștere pe primul semestru din ultimele patru decenii”.

Fost diplomat american: Prăbușirea relației SUA-China va arunca lumea într-o criză fără precedent

Fostul lider de la Casa Albă, Donald Trump a avut cel mai slab nivel al PIB-ului (0,56%) de la începutul mandatului său, comparativ cu toți ceilalți președinți din epoca modernă a Statelor Unite.

Cu alte cuvinte, în 2021 America își duduie la maximum motoarele economiei sub conducerea administrației Biden, care a beneficiat masiv de revenirea Statelor Unite din acest an. Președintele a preluat mandatul la doar câteva săptămâni după ce primul vaccin împotriva COVID-19 a primit autorizația de punere pe piață.

Lansarea vaccinării în masă a americanilor a permis țării să își redeschidă rapid afacerile, generând creștere economică.

Vestea care șochează lumea: Orașul de 24 de milioane de oameni, care ar putea deveni nelocuibil

Casa Albă se află în prezent în pragul adoptării unui pachet de măsuri legate de dezvoltarea infrastructurii din Statele Unite, în valoare de 1 trilion de dolari. Acesta este văzută de experți ca o investiție pe termen lung.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News