Ce i-a promis Biden lui Zelenski la Kiev. ”Acesta este cel mai mare război terestru din Europa din ultimii 75 de ani”

Luni, 20 Februarie 2023, ora 14:00
4727 citiri
Ce i-a promis Biden lui Zelenski la Kiev. ”Acesta este cel mai mare război terestru din Europa din ultimii 75 de ani”
Zelenski s-a întâlnit cu Biden pe terasa Palatului Mariinsky FOTO Twitter

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a mulțumit liderului american Joe Biden pentru vizita sa la Kiev din 20 februarie.

"Joseph Biden, bun venit la Kiev! Vizita dumneavoastră este o manifestare extrem de importantă de sprijin pentru toți ucrainenii", a spus președintele ucrainean.

Casa Albă a confirmat vizita lui Biden la Kiev și a publicat o declarație prin care promite că va trimite un nou lot de arme pentru Forțele Armate ale Ucrainei - muniție pentru artilerie, sisteme antitanc și radare de supraveghere a spațiului aerian pentru a proteja împotriva atacurilor aeronavelor rusești.

„Astăzi sunt la Kiev pentru a mă întâlni cu președintele Zelensky și pentru a reafirma angajamentul ferm și neclintit al Ucrainei față de democrație, suveranitate și integritate teritorială. Când Putin și-a lansat invazia cu aproape un an în urmă, a crezut că Ucraina este slabă și Occidentul este divizat. Credea că poate să ne bată, dar s-a înșelat”, a spus liderul de la Casa Albă.

Săptămâna aceasta, Biden dorește să anunțe sancțiuni suplimentare împotriva elitei politice ruse și a companiilor legate de mașina militară a Moscovei.

„În ultimul an, Statele Unite au construit o coaliție de țări de la Atlantic până la Pacific pentru a ajuta la protejarea Ucrainei cu un sprijin militar, economic și umanitar fără precedent, iar acest sprijin va continua”, subliniază textul.

În timpul unui briefing, Biden a clarificat că Ucraina va primi un pachet de ajutor militar de 500 de milioane de dolari din partea Statelor Unite - muniție pentru MLRS și obuziere HIMARS cu rază lungă de acțiune, precum și ATGM Javelin.

Potrivit presei, președintele american a enumerat obligațiile privind furnizarea de arme către Ucraina: peste 700 de tancuri, mii de vehicule blindate, 1.000 de sisteme de artilerie, peste 2 milioane de obuze de artilerie și multe altele.

"Acesta este cel mai mare război terestru din Europa din ultimii 75 de ani. Și ați reușitl, împotriva tuturor așteptărilor. Sunt sigur că veți continua să câștigați", a spus președintele SUA.

Biroul Președintelui Ucrainei (OP) a adăugat că Zelenski s-a întâlnit cu Biden pe terasa Palatului Mariinsky din centrul capitalei. Zelenski a subliniat că va vorbi cu Biden despre situația de pe front, precum și despre ucrainenii care trec prin momente foarte grele.

„Ce ar trebui să facem pentru a opri războiul, pentru a avea succes în acest război, pentru a face Ucraina și mai puternică și pentru a câștiga anul acesta”, a spus Zelenski.

Președintele SUA a menționat că este bucuros să viziteze Kievul.

„Cred că ar fi extrem de important să nu lăsam nicio îndoială că Statele Unite sprijină Ucraina în războiul său împotriva agresiunii brutale”, a subliniat Biden.

Biden a fost însoțit de oficiali guvernamentali ucraineni în centrul orașului din Piața Sofia.

Zelenski aduce un omagiu soldaților musulmani ucraineni. Tradiție inițiată în 2023 pentru a încuraja unitatea în vremuri dificile
Zelenski aduce un omagiu soldaților musulmani ucraineni. Tradiție inițiată în 2023 pentru a încuraja unitatea în vremuri dificile
Președintele Ucrainei s-a întâlnit, luni 25 martie, cu liderii comunității tătare din Crimeea și ai altor comunități musulmane pentru a rupe postul Ramadanului cu o cină ceremonială și...
Elita rusă crede că Putin cântărește între două opțiuni pentru a pune capăt războiului: cucerirea Harkovului sau a Kievului
Elita rusă crede că Putin cântărește între două opțiuni pentru a pune capăt războiului: cucerirea Harkovului sau a Kievului
Rapoarte recente din surse apropiate Kremlinului sugerează că elitele politice ruse cred că Vladimir Putin cântărește două strategii potențiale pentru a încheia războiul din Ucraina....
#Joe Biden presedinte SUA, #promisiuni, #Volodimir Zelenski, #kiev, #sanctiuni economice Rusia, #noi, #razboi Ucraina , #stiri Joe Biden