Joe Biden s-a ”salvat” după ce a confundat Suedia cu Elveția. ”Se vede că sunt foarte dornic ca NATO să se extindă” VIDEO

Joi, 30 Iunie 2022, ora 22:55
2926 citiri
Joe Biden s-a ”salvat” după ce a confundat Suedia cu Elveția. ”Se vede că sunt foarte dornic ca NATO să se extindă” VIDEO
Joe Biden și-a dat seama repede de greșeală FOTO captură YouTube

Președintele SUA, Joe Biden, a vorbit joi, 30 iunie, într-o conferință de presă despre invitaţia de aderare la NATO adresată Finlandei şi Suediei, dar când a menţionat-o pe cea din urmă a spus ”Elveţia”. Liderul de la Casa Albă şi-a dat seama însă seama rapid de eroare şi s-a autocorectat, comentează AFP.

”Am primit un apel din partea liderului Finlandei” despre susţinerea SUA pentru aderarea la NATO, ”am vorbit la telefon şi mi-a sugerat să vorbim cu lidera Elveţiei”, a afirmat Biden, făcând, de fapt, referire la şefa guvernului suedez, Magdalena Anderson.

Derutat probabil de relativa apropiere a numelui celor două ţări în limba engleză (”Sweden” şi ”Swiss”), preşedintele american şi-a dat totuşi seama de confuzie şi s-a autocorectat. ”Elveţia ... Dumnezeule...Dumnezeule...Se vede că sunt foarte dornic ca NATO să se extindă”, şi-a reparat el gafa făcută la conferinţa de presă de la închiderea summitului NATO de la Madrid.

Preşedintele în vârstă de 79 de ani a fost protagonistul unei alte gafe şi joia trecută, când a ţinut din greşeală înspre presă un bilet cu instrucţiuni în care consilierii săi îi indicau pas cu pas ce să facă în timpul unei întâlniri la Casa Albă, de la intrarea în sală până la părăsirea incintei.

În timp ce el se afla la summitul de la Madrid, vicepreşedinta sa Kamala Harris a nuanţat o declaraţie anterioară a ei în care dădea aproape sigură o nouă candidatură a lui Joe Biden la viitoarele alegeri prezidenţiale, deşi el este încă de acum cel mai vârstnic preşedinte din istoria SUA.

”Joe Biden candidează pentru realegere şi eu voi fi colistiera sa”, a declarat Kamala Harris postului CNN la începutul săptămânii. ”Categoric”, a adăugat ea.

Însă într-o nouă declaraţie, acordată miercuri unui reporter al LA Times, vicepreşedinta lui Biden a părut mai puţin categorică. ”Preşedintele intenţionează să candideze, iar dacă o face eu voi fi colistiera sa. Vom candida împreună”, a spus ea, potrivit Reuters.

Obama și Clinton își unesc forțele ca să strângă 25 de milioane de dolari pentru campania lui Biden FOTO/VIDEO
Obama și Clinton își unesc forțele ca să strângă 25 de milioane de dolari pentru campania lui Biden FOTO/VIDEO
Joe Biden, preşedintele Americii, va primi un impuls de la predecesorii săi democraţi, Barack Obama şi Bill Clinton, joi, 28 martie, la o strângere de fonduri la New York, la care se...
Țările din lume cu cel mai ridicat nivel de trai. Locul ocupat de România
Țările din lume cu cel mai ridicat nivel de trai. Locul ocupat de România
Întreaga planetă s-a confruntat cu un haos fără precedent în istoria modernă, începând din 2020. Pandemia de Covid și războiul din Ucrauna au determinat creșterea prețurilor la alimente...
#Joe Biden presedinte SUA, #gafa, #Summit NATO, #aderare suedia nato, #Elvetia , #stiri Joe Biden