„Vor fi consecințe”: Biden l-a avertizat pe Putin ce-l așteaptă în cazul folosirii armelor nucleare în Ucraina VIDEO

Sambata, 17 Septembrie 2022, ora 08:39
16187 citiri
„Vor fi consecințe”: Biden l-a avertizat pe Putin ce-l așteaptă în cazul folosirii armelor nucleare în Ucraina VIDEO
Joe Biden l-a avertizat pe Putin împotriva folosirii armelor nucleare FOTO Facebook / President Joe Biden

Potrivit președintelui american, folosirea armelor nucleare va schimba foarte mult „tonul războiului”. El l-a avertizat pe Putin despre consecințele grave și a subliniat eroarea unei astfel de decizii.

Președintele american Joe Biden l-a avertizat pe președintele rus Vladimir Putin să nu folosească arme nucleare în Ucraina, scrie Dailymail.

După evoluțiile din ultimele săptămâni, armata rusă poate fi învinsă în Ucraina. Prin urmare, zvonurile că Putin va îndrăzni să folosească arme nucleare continuă să se răspândească, experții exprimă opinii diferite în acest sens.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, în timpul unei conversații cu un jurnalist în cadrul programului „60 de minute”, l-a avertizat pe Putin împotriva folosirii armelor nucleare tactice în Ucraina. Acest lucru va schimba radical „tonul războiului”. Mai mult, războaiele nu s-au schimbat niciodată la o asemenea amploare de la al Doilea Război Mondial.

"Acest lucru va avea consecințe. Rusia se va transforma într-un proscris, ceea ce nu a fost de-a lungul întregii sale istorii", a spus președintele american.

Biden a refuzat să vorbească despre un plan de acțiune specific, dar a spus că Statele Unite vor acționa în funcție de pașii pe care îi va face Rusia.

Trebuie menționat că generalul de brigadă american în retragere Kevin Ryan a spus că Putin ar putea folosi arme nucleare în Ucraina din disperare. În opinia sa, probabil că președintele rus simte presiune să facă ceva radical. Succesele contraofensivei ucrainene pot deveni un declanșator care îl va împinge pe șeful Kremlinului să apese „butonul roșu”.

Foștii oficiali guvernamentali NATO au anunțat, de asemenea, posibilitatea folosirii armelor nucleare în Ucraina . Fostul secretar general adjunct al NATO, Rose Gettemüller, consideră că Kremlinul ar putea recurge la o lovitură nucleară demonstrativă în Mărea Negră. Sau un atac asupra unei instalații militare pentru a intimida ucrainenii și Occidentul.

Rusia amenință că atacă Polonia, după ce Varșovia s-a oferit să găzduiască arme nucleare
Rusia amenință că atacă Polonia, după ce Varșovia s-a oferit să găzduiască arme nucleare
Ministrul adjunct de Externe rus, Serghei Riabkov, a avertizat joi, 25 aprilie, că facilitățile nucleare ale NATO, dacă vor fi instalate permanent pe teritoriul polonez, vor deveni o țintă...
SUA au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune în Ucraina. Ar fi fost folosite deja în Crimeea
SUA au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune în Ucraina. Ar fi fost folosite deja în Crimeea
Statele Unite au livrat Ucrainei rachetele cu rază lungă de acțiune ATACMS, la începutul acestei luni. Anterior, administrația Biden refuzase să le trimită. Președintele american ar fi...
#Joe Biden presedinte SUA, #avertisment, #Vladimir Putin, #folosire, #arme nucleare, #razboi Ucraina , #stiri Joe Biden