Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

JO 2022: surpriză uriașă în cursa feminină de mass start la biatlon. Medaliata cu aur a fost ajutată de vântul de la Beijing!

Vineri, 18 Februarie 2022, ora 11:53
3900 citiri
JO 2022: surpriză uriașă în cursa feminină de mass start la biatlon. Medaliata cu aur a fost ajutată de vântul de la Beijing!
Justine Braisaz-Bouchet

Franţuzoaica Justine Braisaz-Bouchet a cucerit medalia de aur în proba feminină de biatlon 12,5 km cu start grupat (mass start), după o revenire incredibilă, vineri la Zhangjiakou, la Jocurile Olimpice de iarnă 2022.

Norvegiencele Tiril Eckhoff şi Marte Olsbu Roeiseland au completat podiumul, intrând în posesia medaliilor de argint, respectiv bronz.

Reprezentanta Republicii Moldova, Alina Stremous, a ocupat locul 30 (ultimul).

În vârstă de 25 ani, Braisaz-Bouchet a început slab concursul de vineri, cu trei tururi de penalitate în cele două sesiuni de tir din poziţia culcat. Însă, în timp ce toate concurentele, perturbate de vântul puternic, s-au confruntat cu probleme la sesiunea de tir în picioare, franţuzoaica a reuşit să lovească toate ţintele, ajungând pe prima poziţie, la egalitate cu Roeiseland.

Mai rapidă pe schiuri, Justine Braisaz-Bouchet şi-a mărit avansul la 40 de secunde faţă de urmăritoarele sale, iar singura sa ratare la ultima sesiune de tir a fost fără consecinţe, pentru că rivalele sale un vizitat la rândul lor inelul de penalitate.

Reprezentanta Franţei a putut trece linia de sosire în timp ce ţinea în mână un drapel al ţării sale, obţinând cu această ocazie prima sa medalie de aur într-o mare competiţie internaţională.

Înaintea succesului de vineri, Justine Braisaz-Bouchet a avut evoluţii dezamăgitoare la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice, clasându-se pe locul 40 la 15 km individual şi pe locul 48 la sprint.

Pentru norvegianca Mate Olsbu Roeiseland, aceasta este a cincea medalie cucerită la JO 2022, după cele trei de aur şi una de bronz obţinute de la debutul competiţiei chineze.

Clasamentul final al probei feminine de 12,5 km cu start grupat:

1. Justine Braisaz-Bouchet (Franţa) 40:18.0 (4 tururi de penalitate)

2. Tiril Eckhoff (Norvegia) la 15.3 (4)

3. Marte Olsbu Roiseland (Norvegia) la 34.9 (4)

4. Marketa Davidova (Cehia) la 53.4 (4)

5. Kristina Rezţova (Comitetul Olimpic Rus) la 1:11.0 (6)

6. Julia Simon (Franţa) la 1:22.6 (6)

7. Iulia Djima (Ucraina) la 1:25.7 (3)

8. Franziska Preuss (Germania) la 1:26.4 (4)

9. Elvira Oeberg (Suedia) la 1:37.7 (4)

10. Hanna Sola (Belarus) la 1:39.2 (8)

....

30. Alina Stremous (Republica Moldova) la 7:12.0 (9)

Veste uriașă pentru Ana-Maria Brânză, care revine la Jocurile Olimpice: ”Emoțiile sunt la fel de mari”
Veste uriașă pentru Ana-Maria Brânză, care revine la Jocurile Olimpice: ”Emoțiile sunt la fel de mari”
Fosta scrimeră Ana-Maria Brânză, campioană olimpică în proba pe echipe şi dublu medaliată cu argint la individual, va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa, alături de...
Gianina van Groningen, speranță pentru România la Jocurile Olimpice: ”Nu poți să te desparți de prima dragoste”
Gianina van Groningen, speranță pentru România la Jocurile Olimpice: ”Nu poți să te desparți de prima dragoste”
Gianina van Groningen (Beleagă), canotoare care a revenit după o pauză de aproximativ un an şi jumătate, a declarat, luni, că ea şi colega sa de la dublu vâsle, categorie uşoară, Ionela...
#jocurile olimpice, #surpriza, #biatlon, #Justine Braisaz Bouchet , #Jocurile Olimpice de Iarna