O altă patinatoare a fost prinsă dopată la Jocurile Olimpice de iarnă. Ea a luat un steroid anabolizant

Marti, 22 Februarie 2022, ora 17:31 4247 citiri
Laura Barquero și partnerul său. Foto: Facebook / Real Federación Española Deportes de Hielo - RFEDH

Patinatoarea spaniolă Laura Barquero a fost testată pozitiv cu un steroid anabolizant la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, potrivit Agenţiei Internaţionale de Testare (ITA), informează BBC.

ITA a precizat că un eşantion prelevat la 18 februarie conţinea un metabolit al clostebolului, substanţă care se află pe lista celor interzise a Agenţiei Mondiale Antidoping.

Barquero a fost testată în timpul programului scurt al probei de perechi, la patinaj artisitic.

"Sportiva a fost informată. Are dreptul să solicite analiza probei B. Problema va fi înaintată diviziei antidoping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a fi judecată în conformitate cu regulile antidoping ale Comitetul Olimpic Internaţional, aplicabile Jocurilor Olimpice de la Beijing 2022. Având în vedere că acest caz este în derulare, nu vor mai exista comentarii în cursul procedurii în curs", a menţionat ITA.

Laura Barquero şi Marco Zandron au ocupat locul 11 în programul scurt al probei de perechi a JO şi tot locul 11 după programul liber.

Acesta este al patrulea test pozitiv de la Jocurile Olimpice recent încheiate, care au fost dominate de cazul patinatoarei ruse Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani.

Rusoaicei i sa permis să concureze la Beijing, în ciuda faptului că a fost testată pozitiv, înainte de Jocurile Olimpice de iarnă, cu trimetazidină, un medicament interzis, care tratează angina.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Echipe
M
V
E
I
G
P
3
2
1
0
5 - 1
7
3
2
0
1
5 - 4
6
3
1
1
1
4 - 3
4
3
0
0
3
1 - 7
0
Comentarii