World of Warcraft ar putea fi gratuit

Vineri, 02 Iulie 2010, ora 14:56 1481 citiri
Foto: pcgamer.com

Blizzard, producatorul celebrului MMO World of Warcraft, a anuntat ca ar putea renunta, la un moment dat, la taxa pe care o pretinde jucatorilor.

Ascensiunea clonelor gratuite de World of Warcraft nu a trecut neobservata de catre Blizzard, care prevede eliminarea subscriptiei percepute gamerilor, conform pcgamer.com.

Seful proiectului World of Warcraft, Tom Chilton, a declarat ca "la un moment dat, nu va mai fi logic sa percepem o taxa jucatorilor".

Chilton s-a referit la jocurile similare, precum Lord of the Rings Online, Company of Heroes si Dungeons and Dragons Online, care au adoptat o metoda alternativa de a obtine venituri, prin tranzactiile din cadrul jocului.

"Nu cred ca aceste titluri au devenit gratuite doar pentru a concura cu noi. Cred ca au facut-o pentru a concura cu niste jocuri ce aveau taxa la acelasi nivel. Cand unul dintre jocuri a devenit gratuit, le-a furat celorlalte o parte din clienti.

Imi imaginez ca asta se va intampla si cu Warcraft. Daca va aparea alt joc care ne va spulbera, nu va mai fi logic sa percepem o taxa jucatorilor", a declarat Chilton, adaugand ca "gratuitatea nu va surveni in viitorul apropiat".

In acest moment, World of Warcraft are aproximativ 11.5 milioane de platitori.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News