Un tanar din Ploiesti spune ca i-a fost clonat contul de Facebook si apare ca organizator al Balenei Albastre

Luni, 20 Martie 2017, ora 18:49
8137 citiri
Un tanar din Ploiesti spune ca i-a fost clonat contul de Facebook si apare ca organizator al Balenei Albastre
Foto: Arhiva Ziare.com

Un tanar din Ploiesti sustine ca a depus o plangere penala dupa ce contul de Fabeook i-a fost clonat si a fost postat un anunt prin care invita tinerii sa joace Balena Albastra.

Bogdan Madalin Ghita a declarat ca pagina sa de Facebook a fost clonata, neavand nicio legatura cu anuntul postat.

"In ultima vreme, foarte multi adolescenti din Romania s-au implicat intr-o activitate online intitulata Blue Whale Challenge. Cine doreste se poate inscrie pe una dintre paginile oficiale ale jocului. Oricine poate adera la grupurile care promoveaza conceptul. Imediat dupa inscriere, vei fi contactat de calauze. Ulterior, timp de 50 de zile, primesti cate o sarcina de indeplinit. Poate cu putin noroc, voi fi 'calauza t'", se arata in anuntul postat pe Facebook.

Citeste si Balena Albastra: Cat e adevar, cat isterie, cum a luat nastere acest fenomen si care e riscul stirilor false

"In respectiva postare se afirma ca eu sunt organizator al Balenei Albastre. M-am uitat pe net despre Balena Albastra si am aflat ca respectivul joc e legat de o sinucidere, ca trebuie sa faca niste misiuni. Am o pagina personala si acolo am scris ca nu este adevarat", a declarat tanarul, potrivit Mediafax.

Intrebat daca a fost sunat de tineri, adepti ai acestui joc, tanarul a raspuns ca imediat dupa acest anunt a fost sunat fie de adolescenti care doreau sa se inscrie in joc, dar a primit si telefoane prin care este amenintat.

"Am fost sunat si de oameni care mi-au zis: esti criminal, m-au injurat, m-au amenintat. Unii au luat in serios. M-au sunat si dupa numar necunoscut. Ma intrebau ce sa faca ca sa intre in jocul respectiv. Si am zis ca eu nu am nicio treaba cu respectiva postare", a adaugat el.

Tanarul spune ca a depus o plangere penala, deoarece i-a fost clonat contul, iar cazul este in atentia politistilor de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti.

Surse judiciare au declarat, luni, pentru News.ro ca la Politie a fost primita o sesizare in care tanarul reclama faptul ca i-a fost furata identitatea, a fost facut public numarul sau de telefon si a fost contactat fie de tineri care vor sa participe la joc, fie de persoane care dezaproba acest joc. In plangere tanarul sustine ca acel cont de Facebook nu este al sau si cere autoritatilor sa il identifice pe cel care s-a folosit de identitatea sa.

Bogdan Madalin Ghita este unul dintre tinerii care s-au implicat in mobilizarea pe retelele de socializare pentru protestele antiguvernamentale care au avut loc in luna februarie in Ploiesti si la care au participat pana la 8.000 de persoane timp de mai mule seri la rand.

Vezi si:

  • Isteria "Balena Albastra": Politia Romana face campanie de informare despre jocurile online
  • Cinci elevi au ajuns la spital dupa ce ar fi jucat Balena Albastra, jocul care-i impinge pe adolescenti la sinucidere
  • Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
    Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
    USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
    Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
    Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
    Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
    #tanar clonat cont Facebook, #clonat Facebook Balena Albastra, #joc Balena Albastra , #jocuri online