Piata mondiala de jocuri va ajunge la 52 de miliarde de euro

Marti, 05 Iulie 2011, ora 14:22 1251 citiri

Piata mondiala de jocuri va creste pana la 52 de miliarde de euro in 2011, arata o analiza recenta a firmei de consultanta Gartner.

Suma pe care consumatorii sunt dispusi sa o cheltuiasca pe jocuri creste si in 2011, cu 10%, principalii castigatori fiind jocurile de pe Facebook, precum Farmville sau CityVille, care au milioane de adepti, arata Gartner, citata de The Telegraph.

In 2010, consumatorii au cheltuit aproape 46 de miliarde de euro pe jocuri, iar pana in 2015 cifra va creste pana la 78 de miliarde de euro.

In prezent, consumatorii au dat aproape 8,4 miliarde de euro pe zona de jocuri online, urmand ca peste patru ani suma sa creasca pana la 19 miliarde de euro. Consumatorii cumpara tot mai des obiecte virtuale si platesc tot mai multi bani pentru jocuri online, arata raportul Gartner.

Sistemul de joc bazat pe o suma de plata lunara la jocuri este inlocuit, incetul cu incetul, de sistemul in care jocurile sunt gratuite, iar utilizatorii pot cumpara diverse obiecte virtuale pentru a-si imbunatati abilitatile in joc.

Jocurile pentru telefoanele mobile raman insa cea mai buna investitie, consumatorii cheltuind aproape 31 de miliarde de euro pe aceste jocuri.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News