Noi victime ale Balenei Albastre? Mai multi elevi din Arges s-ar fi automutilat

Miercuri, 29 Martie 2017, ora 21:55
12566 citiri
Noi victime ale Balenei Albastre? Mai multi elevi din Arges s-ar fi automutilat
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multi elevi de clasa a 5-a si a 6-a din Arges au venit la scoala cu zgarieturi pe antebrate, iar colegi ai lor au demontat o ascutitoare si si-au provocat, la randul lor, rani similare.

Politia a demarat o ancheta, dar nu a stabilit inca daca tinerii au fost racolati in jocul "Balena Albastra" sau este vorba despre un gest teribilist.

Directorul Scolii nr 1 din Curtea de Arges a anuntat ca mai multi elevi au ajuns la scoala cu zgarieturi superficiale pe antebrate pe care, conform primelor informatii, si le-au provocat singuri.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro ca initial cinci eleve au mers la scoala cu rani pe care si le-au provocat acasa, iar dupa ce le-au aratat unor colegi, alti patru baieti au desfacut o ascutitoare si, folosind lama acesteia, s-au zgariat si ei pe antebrate.

La inceputul acestei saptamani, un baiat de 11 ani din judetul Dambovita a fost gasit spanzurat in podul casei parintilor sai, primele verificari ale politistilor aratand ca acesta era interesat de jocul "Balena Albastra" si ca le povestise mai multor colegi despre acest joc.

Purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Ramona Dabija, a declarat ca prieteniile din lumea virtuala pot fi fatale, de aceea, trebuie atrasa atentia parintilor cu privire la jocurile video de pe internet si la pericolul la care sunt expusi copiii.

Un astfel de joc online este "Balena Albastra", lansat in Rusia si din cauza caruia peste 130 de adolescenti s-ar fi sinucis. Nimic insa nu e confirmat oficial.

Cinci elevi de la o scoala generala din Iasi au ajuns la spital, in 17 martie, dupa ce au lesinat in timp ce jucau, intr-o pauza, un joc ce presupunea sa isi tina respiratia.

Surse din randul medicilor spuneau ca elevii ar fi pus in practica o varianta a jocului "Balena Albastra", in timp ce surse din Politie, care a deschis o ancheta in acest caz, au afirmat ca ar fi vorba doar despre o idee lansata de unul dintre copii.

De asemenea, politistii brasoveni fac o ancheta in cazul unui tanar de 19 ani din Codlea care s-a sinucis in urma cu trei saptamani, pentru a stabili daca gestul acestuia are vreo legatura cu jocul "Balena albastra".

La inceputul lunii martie, trei tineri din Chisinau au murit dupa ce s-au aruncat in gol. Doi dintre ei, in varsta de 15 si 16 ani, au sarit de pe o cladire cu 18 etaje, iar autoritatile ar fi gasit dovezi pe paginile lor de socializare ca ar fi participat la jocul "Balena Albastra", potrivit Unimedia. Cel de-al treilea tanar s-a aruncat de pe o cladire cu 14 etaje.

Jocul impune celor care il practica sa indeplineasca mai multe provocari, care pot ajunge pana la a se arunca de pe acoperisuri.

Citeste si

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Balena Albastra copii victime Romania, #Balena Albastra scoala Arges , #jocuri online