Jucator roman de sporturi electronice, invingator la Shanghai: premiu de un milion de euro

Duminica, 06 Martie 2016, ora 19:48 9309 citiri
Foto: esports.inquirer.net

Echipa de eSports din care face parte si jucatorul profesionist roman de origine siriana Omar Aliwi a castigat marele turneu de Dota 2 de la Shanghai si a castigat un premiu de peste un milion de euro.

Este vorba despre un joc online de tip multiplayer foarte apreciat de jucatorii din lumea intreaga care a ajuns sa fie jucat intr-o liga profesionista, cu premii comparabile cu acelea oferite in turneele de tenis.

Turneul Shanghai Major, sponsorizat de producatorul de jocuri video Valve, a fost dotat cu premii de 3 milioane de dolari, din care castigatorii finalei au luat 1,11 milioane de dolari (circa 1 milion de euro), informeaza eSports Inquirer.

Ehipa Secret, din care face parte si romanul de 21 de ani Omar "w33haa" Aliwi, are cinci membri de diverse nationalitati, jucatori din diverse colturi ale lumii care au ajuns sa faca performanta impreuna in jocul Dota 2.

Omar este nascut si crescut in Romania, a invatat la Colegiul National I.L. Caragiale Bucuresti, iar acum este student la Universitatea Politehnica din Bucuresti.

In timpul liber se joaca pe calculator si pana acum a castigat peste 700.000 de dolari din premiile obtinute la concursuri, fara a mai pune la socoteala si partea care ii va reveni din marele premiu de la Shanghai.

Urmatorul turneu important sponsorizat de Valve va avea loc la Manila, Filipine, in luna iunie, iar sezonul va culmina spre sfasitul anului cu cel mai mare turneu de e Sports din lume, The International 6, din Seattle, USA.

V.D.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News