Cele mai bune jocuri de societate pe care trebuie să le ai în casă

Advertorial
Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 14:37
24285 citiri
Cele mai bune jocuri de societate pe care trebuie să le ai în casă
jocuri FOTO: unsplash.com

Cu siguranță ați avut deja experiența de a vă bucura de un joc de societate, fie cu prietenii, fie cu familia. Acesta este motivul pentru care am fost forțați să selectăm cele mai bune jocuri de societate pentru tine. Lumea jocurilor de societate este foarte complexă, atât de mult încât există mai multe categorii și teme, ceea ce complică adesea decizia de a le găsi pe cele mai bune de pe piață în prezent.

Catan

Catan este printre cele mai bune jocuri de societate și unul dintre cele mai susținute de critici și considerat unul dintre cele mai bune jocuri de societate și, în consecință, unul dintre cele mai populare jocuri de societate. Este un joc de societate care implică multă atenție și strategie. Este la fel de bine sau mai recunoscut în întreaga lume decât faimosul Risk, făcându-le jocuri de societate foarte distractive și de lungă durată. Numărul recomandat de jucători pentru acest joc de strategie este de la 3 la 4. Cu toate acestea, puteți extinde numărul de jucători și teme cumpărând și Catan Plus. Acest joc de masă, recomandat pentru vârsta de 10 ani în sus, a fost distins cu Spiel des Jahres Award în 1995. Atât de mult încât campionatele mondiale Catan sunt organizate în fiecare an pe țară. Dinamica și funcționarea acestui joc sunt complexe, cu toate acestea, odată ce ați citit instrucțiunile și ați jucat câteva jocuri de testare, totul va fi distractiv și competitiv. Puteți verifica aici regulile de la Catan. În prezent este un joc de societate la modă a cărui cerere a crescut în ultimii ani datorită primirii bune a publicului.

Dixit Original

Dacă ceea ce cauți sunt jocuri de societate pentru adolescenți și adulți, Dixit este ceea ce cauți. Crește-ți incredibil imaginația și creativitatea. Ei bine, în asta constă, ghicirea cărților adversarilor tăi printr-o poveste. Acest joc de masă include 84 de cărți cu cele mai frumoase ilustrații cu o durată de cel puțin 30 de minute. Această versiune din 2022 a fost unul dintre cele mai bine vândute jocuri de societate, oferindu-i mai multe premii internaționale. Ne confruntăm cu un joc de dificultate medie și foarte simplu de pus în practică, nu va trebui decât să citești instrucțiunile de câteva ori și vei fi deja un expert. Numărul de jucători care se pot bucura de acest joc de masă pentru familie este de 3 până la 6 jucători. Vârsta recomandată pentru a juca Dixit este de peste 8 ani. Pe lângă faptul că este un joc de familie, îl putem folosi și pentru a ne distra cu prietenii. Fără îndoială, unul dintre cele mai recomandate jocuri de societate.

Trivial Pursuit

Trivial Pursuit este unul dintre cele mai clasice și populare jocuri din toate timpurile și, fără îndoială, unul dintre cele mai bune jocuri de societate de jucat în familie. Un simplu joc de întrebări și răspunsuri care testează cunoștințele și cultura generală a tuturor participanților la masă și care, în același timp, va oferi momente de distracție, distracție și învățare pentru toți cei care vor să-l joace. Acest trivia este stabilit și reproduce cu fidelitate versiunea originală a jocului lansat în anii 80 și este un joc fantastic pentru a aduce familia împreună și a se distra alături de cei dragi. Jocul constă într-o cursă de-a lungul tablei între diferiți participanți. Piesa noastră se mișcă cu o aruncare de zaruri, care va marca numărul de pătrate prin care trebuie să trecem. Jucătorii vor trebui să răspundă corect la una dintre cele 6 categorii diferite de întrebări pe care le pot juca pentru a avansa și a câștiga brânză. Brânzeturile se obțin dacă aterizăm în caseta corespunzătoare și în același timp răspundem corect la întrebare. Jucătorul care reușește să adune toată brânza și să răspundă corect la o întrebare finală va câștiga jocul. Categoriile pe care le găsim în acest joc sunt Știință și Natură, Limbă și Literatură, Istorie, Artă, Sport și Actualitate. Include peste 2.400 de întrebări și răspunsuri originale din versiunea inițială a jocului.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#jocuri, #jocuri de societate, #catan, #dixit, #Trivial Pursuit , #stiri jocuri