Semnal de alarmă al experților: Jocurilor video pot fi ucigașe pentru copii și adulți VIDEO

Miercuri, 12 Octombrie 2022, ora 06:11
3399 citiri
Semnal de alarmă al experților: Jocurilor video pot fi ucigașe pentru copii și adulți VIDEO
Copiii pot avea mari probeleme de sănătate în timpul jocurilor video FOTO: Kids Peace

Oamenii de știință conduși de către Universitatea New South Wales din Australia, care au publicat un studiu în revista Heart Rhythm pe 10 octombrie 2022, trag un semnal de alarmă în privința jocurilor video.

Experții au constatat că acestea pot declanșa mari probleme de sănătate la inimă, existând chiar și cazuri de infarct și deces la copii.

Cercetătorii avertizează că jocurile video pot genera ritmuri neregulate ale inimii la copii și adulți, putând fi fatale, ele fiind la fel de periculoase ca alte sporturi, precum fotbalul și rugby-ul, potrivit Study Finds.

Concursurile de jocuri video sunt atât de încărcate din punct de vedere emoțional, încât acestea s-au aflat în spatele atacurilor de cord fatale la copii, care aveau bătăi neregulate nediagnosticate ale inimii.

Predispoziția rămâne adesea necunoscută, punând adolescenții sănătoși în situația de a avea un risc ridicat de ”aritmii cardiace” ucigașe.

Creștere alarmantă a unei boli în Europa și România. 300 de milioane de oameni afectați: Care sunt cauzele

Echipa de cercetători din Australia a atribuit acest fenomen depistat la copii, ca fiind legat de tensiunea nervoasă provocată de emoțiile din timpului jocurilor video.

„Jocurile video pot reprezenta un risc serios pentru unii copii cu afecțiuni aritmice; acestea ar putea fi letale la pacienții cu afecțiuni aritmice predispozante, dar adesea nerecunoscute anterior”, explică investigatorul principal Claire Lawley, de la Centrul Inimii pentru Copii de la Universitatea New South Wales din Australia.

Studiul, publicat în jurnalul Heart Rhythm, a identificat un „model neobișnuit, dar distinct” în rândul copiilor vulnerabili. Experții au descoperit 22 de cazuri de leșin la copii, care s-au produs în timpul jocurilor video de război, care implică mai mulți participanți.

Avertisment global privind cancerul: Va face ravagii în lume, crescând cu 55%. Care sunt cauzele

Unii chiar au murit, după ce au suferit un stop cardiac. „Jocurile video au fost ceva despre care credeam anterior că ar fi o „activitate sigură” alternativă. Aceasta este o descoperire cu adevărat importantă. Trebuie să ne asigurăm că toată lumea știe cât de important este să fie verificat atunci când cineva a avut un episod de întrerupere a bătăilor inimii în aceste circumstanțe”.

Studiul a găsit 22 de pacienți copii, cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani, dar și 19 bărbați care au fost identificați cu aritmii ventriculare petrecute în timpul jocurilor video. 6 copii au suferit stop cardiac, iar 4 au murit brusc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Boala care omoară doi români pe oră. Cauzele care îi aduc pe oameni în această situație dramatică
Boala care omoară doi români pe oră. Cauzele care îi aduc pe oameni în această situație dramatică
Bolile cardiovasculare au ajuns să reprezinte principala cauză de deces în România, contribuind cu 57% din totalul morților înregistrate la nivel național. Potrivit unor date furnizate de...
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
#jocuri video, #jocuri video efecte, #jocuri video probleme sanatate, #jocuri video violente, #probleme inima, #boli inima, #infarct , #stiri sanatate