Joburile cele mai căutate de români pe final de an. Au strâns peste 150.000 de aplicări doar în noiembrie: ”Este un record”

Joi, 07 Decembrie 2023, ora 13:44
2158 citiri
Joburile cele mai căutate de români pe final de an. Au strâns peste 150.000 de aplicări doar în noiembrie: ”Este un record”
Tot mai mulți români sunt interesați să muncescă de acasă pe final de an pentru a evita naveta FOTO /Pixabay

Tot mai mulţi candidaţi români îşi caută, spre final de an, un job remote, care fie să le permită să evite naveta în sezonul rece, fie să le asigure un venit suplimentar. Astfel, pe platforma de recrutare online bestjobs, peste 150.000 de aplicări s-au înregistrat în luna noiembrie la joburi ce presupun munca de la distanţă.

”Spre final de an tot mai mulţi candidaţi români îşi caută un job remote, care fie să le permită să evite naveta în sezonul rece, fie să le asigure un venit suplimentar. Astfel, pe platforma de recrutare online bestjobs, peste 150.000 de aplicări s-au înregistrat în luna noiembrie la joburi ce presupun munca de la distanţă, în timp ce expresiile „remote”, „lucrul la distanţă”, „work from home” au strâns în total peste 200.000 de căutări pe platformă”, anunţă platforma.

Un sondaj realizat de bestjobs la jumătatea anului arăta că doar 40% dintre angajaţi lucrau de la birou, în timp ce mai mult de jumătate dintre ei şi-ar fi căutat un job nou care să le ofere mai multă flexibilitate.

„Anul 2023 a fost unul dificil din punct de vedere financiar, iar suplimentarea veniturilor a fost preocuparea principală a angajaţilor români. Astfel se explică şi numărul record de aplicări pe care îl înregistrăm pe bestjobs de la o lună la alta. În apropierea finalului de an, observăm însă un interes tot mai mare pentru joburile remote şi o posibilă explicaţie în acest sens ar putea fi suplimentarea veniturilor prin necesitatea de a avea un job secundar, iar flexibilitatea unui job remote ar putea permite lucrul pentru două locuri de muncă simultan”, spune Ana Vişian, marketing manager bestjobs.

Numărul de joburi disponibile care permit lucrul de acasă în totalitate (full remote) sau parţial (hibrid) a ajuns în luna noiembrie la aproape 13.000. Cele mai multe astfel de oportunităţi sunt în Vânzări, Call Center, IT şi Marketing.

Sărbătorile influenţează foarte mult tendinţele de aplicare ale candidaţilor români. Astfel, domeniul Vânzărilor, cunoscut pentru activitatea crescută din această perioadă, capătă tot mai mult interes, aproape 200.000 de aplicări fiind făcute pentru roluri în acest sector. Managementul, IT-ul, Financiarul şi Call Center-ul rămân şi ele în topul preferinţelor candidaţilor români.

Alte joburi care au atras multe căutări în luna noiembrie pe bestjobs au fost cele de „şofer”, cu peste 50.000 de căutări, „contabil” sau „economist”, cu 49.000 de căutări şi „inginer”, cu aproape 30.000 de căutări.

În prezent, pe bestjobs sunt disponibile 35.000 de joburi, acoperind toate domeniile şi toate nivelurile de experienţă.

bestjobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, pe bestjobs sunt peste 35.000 de joburi şi 4,6 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#joburi, #remote, #bestjobs, #angajari, #munca acasa , #romani