IKEA, acuzată că oferă salarii de mizerie pentru noul magazin de la Timișoara: "Să vă aduceți oameni de la voi din țară să lucreze pe 2.000 de lei plus bonuri!"

Duminica, 26 Februarie 2023, ora 14:23
19027 citiri
IKEA, acuzată că oferă salarii de mizerie pentru noul magazin de la Timișoara: "Să vă aduceți oameni de la voi din țară să lucreze pe 2.000 de lei plus bonuri!"
IKEA nu reușește să inaugureze sucursala de la Timișoara din cauza salariilor proaste FOTO Hepta

Campania de recrutare masivă începută de IKEA în vederea deschiderii unui nou magazin, la Timișoara, stârnește revoltă pe rețelele sociale.

Anunțul urcat pe pagina oficială de Facebook din România a gigantului comercial IKEA a adunat zeci de comentarii negative.

Postarea datează din data de 16 februarie și trimite către un articol de pe un site de recrutare, unde sunt detaliate cerințele pentru cele 15 tipuri de joburi scoase la concurs pentru noul magazin de la Timișoara.

Comentariile negative de pe Facebook fac referire la oferte salariale cuprinse între 1.800 și 2.000 de lei, plus beneficii suplimentare precum bonuri de masă.

Între timp, la unele dintre anunțurile publicate de IKEA, oferta salarială a fost eliminată, nemaifiind menționată vreo sumă, constată specialistul în Resurse Umane Doru Șupeală, într-un articol publicat pe site-ul personal.

Cu toate acestea, criticile de pe Facebook au rămas:

"Poate sclavi, nu muncitori!

După ce îți plătești transportul, s-ar putea să îi rămână și ceva pentru mâncare.

Marș pe 2000 de lei! Chemați austriecii care au tăiat pădurile României!

Voi oferiți 2000 de lei … Și într-o lună îți trebuie minim 5000 de lei.

Radio Erevan spune că plătiți cel mai slab de pe piață și în condițiile astea poate deschideți doar de Crăciun! 2025!

Ikea a crezut că in vestul țării sunt oameni care vor munci pe 1800 de lei, sau înșelat amarnic, aici lumea e mai deșteaptă și nu acceptă nimeni oferta lor.

Vine bunica mea la angajare, numai că trebuie să îi încălziți puțin picioarele, că e moartă de mult.

Să vă aduceți oameni de la voi din țară să lucreze pe 2000 de lei plus bonuri!

Hai să fim colegi pe 1800 de lei!

Casierița in Spania la supermarket câștigi 1500 de euro!! Rușine România!!!

La buticurile din zonă salariile sunt mai mari, iluștrilor!

Tot cu 2000 de lei veniți? Iar nu vreți să deschideți magazinul?

Nu, Ikea, nu în condițiile menționate de voi. Mulțam fain!

Oare reclama asta lucrează și în Bangladesh? Poate acolo găsiți doritori 😊

2000 lei? A sunat 2010 și își vrea gluma înapoi, + inflația!

Iar postați? Se știe! Salarii mici! Știu toți oamenii din oraș!

La ce salarii oferă, eu cred că au rămas în urmă cu salarizarea, de pe vremea când au cumpărat terenul.

Nasol! A aflat lumea de oferta voastră salarială.Nici măcar careva din cele cinci județe care muncesc în Timișoara nu va veni. Eventual mutați magazinul într-o zonă mai săracă a României. Și cumpărăm tot noi, online 😊! Dacă totuși plecați, luați-vă și sensul giratoriu de acolo!

Nu vă e rușine? Cu salariul ăsta găsiți mulți proști?", sunt câteva dintre criticile adunate în articolul publicat de Doru Șupeală.

Noul magazin IKEA de la Timișoara trebuia deschis din toamna anului 2022 FOTO YouTube/ AVM Cinematic Studio

Magazinul construit de IKEA la Timișoara ar fi trebuit deschis încă din toamna anului 2022, dar inaugurarea a fost amânată cel mai probabil fiindcă administratorii desemnați la nivel local n-ar fi reușit să ocupe cele 250 de posturi scoase la concurs.

"Echipa de management a magazinului este recrutată și plătită încă din aprilie 2022, iar șefa de magazin italiancă este numită încă din iulie 2021, dar pare a fi destul de inconștientă de nevoia de a formula o ofertă de angajare decentă pentru oamenii din zonă. La cum arată oferta financiară de angajare, tind să dau dreptate unuia dintre timișorenii care comentează și spune că la așa salarii nu vor deschide nici de Crăciun în 2025.

Mă bucur că putem publica acest studiu de caz, fiindcă el demonstrează cum un management local absolut incompetent poate să compromită reputația și credibilitatea unei companii care are pe plan global o imagine foarte bună.

Totodată, este o lecție pentru orice manager și recrutor care crede că mai poate păstra secretă oferta salarială și care își închipuie că oamenii nu vor găsi căile cele mai originale și de impact pentru a îi face de râs pe angajatorii care fac oferte de angajare în bătaie de joc.", mai scrie expertul în HR Doru Șupeală în articolul publicat pe site-ul personal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#joburi Ikea, #Ikea Timisoara, #locuri de munca banat , #stiri joburi