Partenera lui Jeffrey Epstein ar fi exploatat sexual fete tinere ani la rând. "O criminală calculată, sofisticată și periculoasă"

Joi, 23 Iunie 2022, ora 13:03
3713 citiri
Partenera lui Jeffrey Epstein ar fi exploatat sexual fete tinere ani la rând. "O criminală calculată, sofisticată și periculoasă"
Jeffrey Epstein, alaturi de Ghislaine Maxwell FOTO Departamentul de Justiție al SUA via BBC

Ghislaine Maxwell ar trebui să primească cel puțin 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual când va fi condamnată săptămâna viitoare pentru rolul său de a facilita abuzul asupra adolescentelor de către Jeffrey Epstein, au declarat procurorii federali din New York în dosarele instanței.

„Ghislaine Maxwell a exploatat sexual fete tinere ani de zile. Este dificil să exagerăm amploarea crimelor ei și a prejudiciului pe care l-a provocat. Crimele ei cer dreptate”, au spus ei într-un dosar de judecată, potrivit The Guardian. „Guvernul îndeamnă instanța să impună o pedeapsă în limitele liniilor directoare aplicabile, de la 360 la 660 de luni de închisoare”.

Dosarul acuzării vine la o săptămână după ce avocații lui Maxwell au susținut că ea ar trebui să primească „cu mult sub” sentința de 20 de ani recomandată. Deși avocații și procurorii lui Maxwell argumentează fiecare pentru o sentință adecvată, decizia îi revine în cele din urmă judecătorului Alison Nathan.

„Comportamentul lui Maxwell de prădător a fost șocant”, au spus procurorii, argumentând pentru o pedeapsă lungă. „Era o criminală calculată, sofisticată și periculoasă, care exploata fetele vulnerabile și le pregătea pentru abuz sexual.

„Nu numai că conduita ei a arătat o dispreț față de alte ființe umane, dar practica ei de a viza victimele vulnerabile reflectă opinia ei că fetele tinere care se luptă ar putea fi tratate ca niște obiecte de unică folosință”.

Maxwell a fost condamnată pe 29 decembrie pentru rolul său în abuzul sexual de către defunctul finanțator și infractor sexual condamnat Jeffrey Epstein asupra fetelor, unele chiar de 14 ani. Ea își va afla pedeapsa pe 28 iunie.

Epstein a fost reținut de autoritățile federale în iulie 2019, sub acuzația de trafic sexual. S-a sinucis într-o închisoare federală din New York, în timp ce cazul lui era pe rol.

În cererea lor de clemență, avocații lui Maxwell au susținut că condițiile ei de închisoare erau îngrozitoare, afirmând că „un deținut din unitatea doamnei Maxwell a amenințat că o va ucide, susținând că încă 20 de ani de închisoare ar merita banii pe care i-ar primi pentru uciderea doamnei Maxwell”.

Ei au susținut, de asemenea, că o copilărie abuzivă din punct de vedere emoțional – cu un tată exploziv emoțional, Robert Maxwell – a făcut-o vulnerabilă la influența lui Epstein. Robert Maxwell a murit într-un accident cu barca la scurt timp după ce fiica sa s-a mutat la New York în 1991 pentru a lansa o revistă pentru imperiul său editorial.

„Relația ei cu Epstein a început într-un moment de extremă vulnerabilitate [în] viața lui Ghislaine după moartea tragică a tatălui nostru. El, tatăl nostru, a fost o figură puternică și dominantă”, au susținut câțiva dintre frații ei în dosarele de sentință.

„Și, ca frați mai mari, am fost martori la faptul că tatăl nostru a luat-o pe Ghislaine sub aripa lui, ea devenind prea depedentă de aprobarea lui și vulnerabilă la schimbările sale rapide și frecvente de dispoziție, la furia sa și la respingerea uriașă”, au spus ei. „Acest lucru a făcut-o să devină foarte vulnerabilă în fața bărbaților abuzivi și puternici, care ar putea profita de natura ei bună înnăscută”.

„Este izbitor că Ghislaine nu a manifestat niciun comportament pervers înainte de a -l întâlni pe Epstein. Nici nu a arătat niciunul după ce l-a părăsit, ceea ce a reușit până la urmă să facă”, au susținut aceștia. „Efectul tratamentului abuziv din punct de vedere psihologic al tatălui nostru a prefigurat propria capacitate a lui Epstein de a o exploata, manipula și controla”.

„A avut o copilărie dificilă, traumatizantă, cu un tată dominator, narcisist și pretențios. A făcut-o vulnerabilă la Epstein, pe care l-a cunoscut imediat după moartea tatălui ei”, au spus avocații lui Maxwell. „Este cea mai mare greșeală pe care a făcut-o în viața ei și una pe care nu o va repeta niciodată”.

Procurorii au criticat acest argument, spunând că educația lui Maxwell nu susține o sentință mai mică.

„În timp ce inculpatul ar fi avut o experiență mai puțin pozitivă decât alți copii excepțional de bogați, este greu de înțeles cât de severă era conversația la masa de familie ca să fie folosită ca o scuză pentru a participa la o schemă de exploatare a copiilor.”

În altă parte a documentului, procurorii au insistat, de asemenea, că Maxwell nu a fost pasivă în rolul ei de a facilita comportamentul abuziv al lui Epstein, spunând că „inculpatul a acționat ca organizator și lider al unei operațiuni masive care a durat mulți ani”.

„Operând ca doamnă a casei și ca mâna dreaptă a lui Epstein, inculpatul a fost responsabil pentru supravegherea și organizarea unei logistici extinse implicate în facilitarea abuzului sexual asupra mai multor minori și în asigurarea unei culturi a tăcerii care a împiedicat descoperirea acestei scheme”, au spus ei. „Epstein și inculpatul au fost doi participanți cunoscători care au preluat conducerea în identificarea, ademenirea și îngrijirea fetelor minore pentru a fi abuzate”.

Un scandal care a ajuns până la monarhia britanică

Un proces în care Prinţul Andrew al Marii Britanii era acuzat că a agresat sexual o fată minoră în timp ce aceasta era sub controlul criminalului sexual Jeffrey Epstein şi a lui Ghislaine Maxwell a fost soluţionat în afara instanţei, la începutul acestui an. Suma de bani pe care Andrew a fost de acord să o plătească acuzatoarei sale Virginia Giuffre nu a fost dezvăluită în document, care arată că prinţul va face, de asemenea, „o donaţie substanţială organizaţiei de caritate a doamnei Giuffre în sprijinul drepturilor victimelor”.

Andrew a negat acuzaţiile lui Giuffre că ar fi abuzat-o sexual cu două decenii în urmă la New York, Londra şi Insulele Virgine ale SUA. Giuffre a susţinut în plângere că a făcut sex cu Andrew la cererea lui Epstein şi Maxwell.

Andrew a fost unul dintre numeroşii prieteni bogaţi și puternici ai lui Epstein de-a lungul anilor. Epstein a avut, de asemenea, prietenii de lungă durată cu foştii preşedinţi Donald Trump şi Bill Clinton.

Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
#Jeffrey Epstein, #Ghislaine Maxwell, #printul Andrew abuz sexual , #SUA