Vecinii lui Jeff Bezos, despre viața lângă fondatorul Amazon. "Se comportă ca și cum ar deține cartierul"

Duminica, 10 Decembrie 2023, ora 21:32
5829 citiri
Vecinii lui Jeff Bezos, despre viața lângă fondatorul Amazon. "Se comportă ca și cum ar deține cartierul"
Jeff Bezos FOTO / Hepta

În fiecare primăvară, locuitorii din Hunts Point, un cartier bogat din afara Seattle-ului, se adună pentru Ziua Curățeniei. Manageri de fonduri speculative, titani din tehnologie și avocați puternici se alătură pentru a planta copaci, a îndepărta buruienile din grădini și a strânge gunoiul.

Sunt pregătite un mic dejun continental, un prânz la grătar, iar copiii se pot juca într-un castel gonflabil.

Cu toate acestea, un rezident lipsește: Jeff Bezos, fondatorul Amazon și a doua cea mai bogată persoană de pe planetă.

"Am văzut un miliardar să strângă gunoi în Ziua Curățeniei. Nu pe Jeff Bezos", a spus un rezident pentru Business Insider.

Hunts Point este un cartier exclusivist cu mai puțin de 400 de locuitori la est de Seattle. Nu este străin de miliardari și de elita în afaceri, numărându-i printre rezidenți pe fostul CEO Microsoft, Steve Ballmer, și pe cofondatorul Costco, James Sinegal.

În 2019, a sosit în oraș un nou miliardar: Bezos. La acea vreme cel mai bogat om din lume, iar acum al doilea cel mai bogat, Bezos a achiziționat o proprietate pe malul apei în valoare de 37,5 milioane de dolari imediat după divorțul său de romanciera MacKenzie Scott. De asemenea, Bezos a cumpărat trei case mai mici în apropiere pentru personalul său.

Bezos a anunțat anul acesta că părăsește zona Seattle-ului pentru a face din Miami reședința sa principală.

Deși achiziția proprietăților din Hunts Point nu fusese anunțată, pe parcursul celor patru ani pe peninsula exclusivistă, miliardarul a lăsat o impresie în principal prin absența sa, au declarat opt rezidenți în conversații cu Business Insider.

Un purtător de cuvânt al lui Bezos nu a răspuns la o solicitare de comentariu.

În comunitatea strâns legată, absența lui Bezos de la evenimente precum Ziua Curățeniei, petrecerea de Ziua Independenței și evenimentele de strângere de fonduri pentru o organizație locală de caritate pentru tineri, Bellevue Lifespring, a fost remarcată.

Cu toate că nu a participat la evenimente, doi rezidenți implicați în acea organizație de caritate au declarat că Bezos a făcut donații către Lifespring.

Totuși, personalul lui Bezos este un prezență constantă în cartier. Bucătarul său gătea mese într-o casă mai modestă spre sudul peninsulei și le livra la reședința principală a lui Bezos într-un mașină folosită pentru golf "foarte drăguță", a spus un rezident.

"Ne-am simțit mult mai în siguranță"

Gărzile de securitate ale lui Bezos locuiau într-o casă cu vedere la singura intrare și ieșire din cartier. Erau vecini plăcuți, a spus același rezident care își amintea cum aceștia îi aduceau pachete cu adresa greșită la ușa ei.

"Ne-am simțit mult mai în siguranță știind că el avea toți acești oameni care îi supravegheau proprietatea", a spus un alt rezident.

Această securitate suplimentară, totuși, a creat uneori complicații.

De două ori, gărzile de securitate ale lui Bezos au sunat la poliție pentru a raporta persoane suspecte care, după ce au fost interogate de poliție, s-au dovedit a fi angajați și contractori ai altor oameni extrem de bogați de pe stradă, conform înregistrărilor apelurilor la 911 obținute de Business Insider.

Prezența lor permanentă ar putea fi copleșitoare, a spus un rezident pentru Insider. "Jeff Bezos se comportă ca și cum ar deține Hunts Point", au afirmat ei.

Bezos, ale cărui porți colosale sunt aproape întotdeauna închise, conform aceluiași rezident, este el însuși rar văzut.

"Nu prea este un vecin", a spus un rezident.

"Este atât de ocupat cu toate aceste lucruri la nivel național."

Nu părea să locuiască permanent pe Hunts Point, au spus doi vecini.

Potrivit Business Insider, Bezos deține proprietăți în Los Angeles, Miami, Washington, DC și Texas.

Absența lui Bezos este cu atât mai remarcabilă dat fiind că imensa sa avere nu este excepțională în comparație cu mulți dintre vecinii săi, unii dintre ei fiind mult mai accesibili.

"Există mulți oameni spectaculoși care nu se comportă spectaculos", a spus un rezident.

De exemplu, Steve Ballmer are o avere estimată la 129 de miliarde de dolari conform Bloomberg Billionaires Index, în timp ce averea netă a lui Bezos este estimată la 169 miliarde de dolari.

În contrast cu Bezos, porțile lui Ballmer sunt de obicei deschise, a spus un rezident. Proprietatea sa este listată pe numele său, nu într-un labirint de firme, arată înregistrările de la biroul de impozite locale.

În plus, el deschide singur dacă suni la ușă, a descoperit Business Insider în mod direct.

"Nu am nimic de spus", a spus Ballmer, închizând rapid ușa, când Business Insider a bătut pentru a-l întreba cum se înțelege cu vecinul său Bezos.

Un cuplu din SUA și-a expediat din greșeală pisica într-un colet poștal. Cum a fost găsită felina
Un cuplu din SUA și-a expediat din greșeală pisica într-un colet poștal. Cum a fost găsită felina
Un cuplu din SUA și-a expediat într-un moment de neatenție pisica într-un colet al companiei Amazon. Dispariția felinei a fost observată abia pe 10 aprilie, când proprietarii au devenit...
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
#Jeff Bezos, #vecini, #cartier, #impresii, #fondator, #Amazon , #Stiri Jeff Bezos