Una din cele mai mari economii ale lumii relaxează controalele COVID la frontieră

Sambata, 19 Februarie 2022, ora 05:26
4390 citiri
Una din cele mai mari economii ale lumii relaxează controalele COVID la frontieră
Tokyo, Japonia FOTO www.pexels.com

Una din cele mai mari economii ale lumii intenționează să reducă plafonul privind numărul celor nou-intrați zilnic din străinătate, pentru a preveni răspândirea coronavirusului, de la 3.500 în prezent la 5.000 de luna viitoare, şi ia totodată în considerare eliminarea cerinței stricte de carantină la sosire, scrie publicaţia Japan Today, citând o sursă guvernamentală.

Guvernul Japoniei, a treia mare economie a lumii ca mărime a Produsului Intern Brut nominal, urmărește să elimine actuala perioadă de carantină de șapte zile pentru turiştii nerezidenți, dacă prezintă certificate care arată un rezultat negativ al testului COVID-19 și o a treia doză de vaccin, a spus sursa.

Pe măsură ce guvernul își intensifică eforturile împotriva răspândirii variantei foarte transmisibile Omicron a coronavirusului, controalele la frontieră introduse la sfârșitul lunii noiembrie interzic noile intrări ale cetățenilor străini, cu puține excepții, până la sfârșitul acestei luni.

Restricțiile, care sunt cele mai stricte dintre națiunile industrializate ale Grupului celor Șapte, au fost criticate ca fiind prea dure de cercurile de afaceri și academice din țară și din străinătate.

Prim-ministrul Fumio Kishida este de așteptat să susțină o conferință de presă joi, pentru a explica detaliile planului.

Secretarul șef al cabinetului, Hirokazu Matsuno, a spus că aproximativ 150.000 de studenți străini care dețin vize pentru Japonia nu au putut intra în țară până la sfârșitul anului trecut din cauza controalelor la frontieră COVID-19. El a precizat că numărul de persoane care au intrat în Japonia în perioada 29 noiembrie 2021 - 10 februarie 2022 a însumat aproximativ 6.000.

Matsuno a spus că guvernul este conștient că există „diverse solicitări” cu privire la măsuri și ia în considerare prezentarea unui plan pentru a le ușura „cât mai curând posibil”.

Remarcile sale au venit după ce Partidul Liberal Democrat, aflat la guvernare, a cerut guvernului să permită studenților străini să intre în Japonia.

Până în noiembrie, până la 5.000 de intrări au fost permise în fiecare zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Japonia, #conditii relaxare, #covid, #reguli intrare , #criza