Găsirea jantelor potrivite pentru mașina dumneavoastră

Advertorial
Joi, 14 Iulie 2022, ora 17:54
3398 citiri
Găsirea jantelor potrivite pentru mașina dumneavoastră
FOTO: unsplash.com

Jantele din aliaj sunt fabricate din metale ușoare - de obicei aluminiu cu alte câteva elemente. Aceasta îmbunătățește performanța și manevrabilitatea prin creșterea accelerației și reducerea distanței de frânare, precum și prin reducerea presiunii asupra suspensiei. În condiții de conducere extreme, jantele din aliaj disipă mult mai bine căldura de la componentele frânelor decât jantele din oțel.

Jantele din oțel oferă o alternativă mai accesibilă la jantele din aliaj și sunt foarte populare pentru utilizarea pe timp de iarnă, unde condițiile pot fi dure. Dacă loviți o bordură sau două, este mai puțin probabil să le deteriorați aspectul.

Avantajele jantelor din aliaj

- Maximizați economia de combustibil

- Reducerea greutății: cu 20% mai puțin decât jantele convenționale din oțel

- Accelerare și frânare mai bune

- Manevrabilitate îmbunătățită: mai puțină deformare în viraje

- Se utilizează numai aliaj de înaltă calitate

- Aspectul îmbunătățit al vehiculului dumneavoastră

- Toate jantele sunt testate pentru a depăși standardele JWL, VIA și SAE în ceea ce privește oboseala radială, rezistența la impact, rezistența la încovoiere, scurgerile de aer și multe altele.

- Testate împotriva coroziunii cu un proces accelerat de pulverizare a sării (CASS)

Jantele din aliaj îmbunătățesc foarte mult aspectul mașinii dumneavoastră, dar beneficiile nu se limitează la stil.

De fapt, motivul pentru care jantele din aliaj sau "mags" au apărut pentru prima dată pe mașinile de curse de înaltă performanță și pe bolizi cu peste șaizeci de ani în urmă este de ordin tehnic, nu estetic.

După cel de-al Doilea Război Mondial, o mare parte din tehnologia perfecționată în aviația militară a fost transferată în industria auto. Printre materialele utilizate se numărau aluminiul și magneziul, ceea ce a dat naștere la termenul de roți "mag".

Magneziul era un material bun pentru curse sau pentru alte utilizări pe termen scurt, dar era prea fragil pentru utilizarea pe șosea. Aluminiul a devenit metalul preferat. Motivul pentru care le numim "jante din aliaj" este acela că sunt fabricate dintr-un amestec de 94% aluminiu, 4% siliciu și 2% alte elemente.

Aluminiul este mai rezistent decât oțelul și poate fi utilizat pentru aceleași sarcini nominale, cântărind cu 20% mai puțin.

Performanțele unui vehicul vor fi îmbunătățite atunci când se elimină orice greutate inutilă. Dar știați că și jantele mai ușoare au avantajele lor? Jantele au nevoie de energie pentru a avansa sau a încetini. Imaginați-vă o mașină și o bicicletă suspendate una lângă alta în aer. Acum încercați să învârtiți o roată pe fiecare dintre ele. Veți vedea că, cu același efort, roata bicicletei se va roti mult mai repede decât roata mașinii. Masa rotativă este mai mică decât cea a mașinii și va oferi mai puțină rezistență. Astfel, reducerea greutății jantelor vă va oferi, de obicei, o performanță de 3 ori mai mare.

Astfel, mașina dumneavoastră va avea o accelerație, o frânare și o economie de combustibil mai bune.

Un set de roți mai ușoare va îmbunătăți, de asemenea, manevrabilitatea vehiculului dumneavoastră. Greutatea redusă de pe partea nesuspendată va permite sistemului de suspensie să reacționeze mai rapid și mai eficient la curbe și imperfecțiuni ale drumului.

În concluzie, un set frumos de jante din aliaj nu numai că va îmbunătăți aspectul mașinii dvs., dar vă va economisi combustibil și vă va oferi o performanță generală mai bună.

Dezavantajele jantelor din aliaj

Deși au multe avantaje, jantele din aliaj au și unele dezavantaje. În primul rând, aspectul lor măgulitor se poate deteriora rapid, deoarece jantele din aluminiu sunt deosebit de sensibile la zgârieturi. În al doilea rând, pentru o performanță optimă pe timp de iarnă, nu se recomandă montarea anvelopelor de iarnă pe jante de aliaj.

Janta aliaj 16 - oferte

Acest lucru se datorează faptului că greutatea redusă a acestora, care este un avantaj în restul anului, nu permite anvelopei de iarnă să se prindă la fel de bine pe teren alunecos ca în cazul în care ar fi montată pe o jantă de oțel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#jante, #gasire jante, #jante potrivite , #stiri auto