”Sinnermania” în Italia după victoria istorică de la Australian Open. Ce va face președintele țării

Luni, 29 Ianuarie 2024, ora 13:34
2564 citiri
”Sinnermania” în Italia după victoria istorică de la Australian Open. Ce va face președintele țării
Jannik Sinner

Italia a fost cuprinsă de "Sinnermania" după ce Jannik Sinner a câştigat, duminică, la celălalt capăt al lumii titlul Openul Australiei, punând capăt unei aşteptări de 48 de ani pentru tenisul italian, relatează AFP.

De la Sesto, o mică localitate de munte din regiunea Bolzano, unde locuiesc părinţii săi, la Roma, trecând prin Torino, unde "Carota Boys", suporterii săi îmbrăcaţi în portocaliu, au urmărit finala pe un ecran gigant înconjuraţi de sute de fani, Italia a tremurat pentru campionul său, înainte de a sărbători victoria după 3 ore şi 44 de minute de luptă în faţa rusului Daniil Medvedev (3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3).

La 22 de ani, Sinner a intrat strălucind în istoria sportului italian şi devenind primul jucător care a câştigat Openul Australiei s-a alăturat unui club select al compatrioţilor săi campioni de Mare Şlem: Nicola Pietrangeli (Roland Garros 1959 şi 1960), Adriano Panatta (Roland Garros 1976), Francesca Schiavone (Roland Garros 2010) şi Flavia Pennetta (US Open 2015).

"Acest titlu este formidabil pentru tenisul italian, pentru sportul italian, pentru toată ţara. El a intrat în galeria gloriilor tuturor timpurilor", a afirmat preşedintele Comitetului Olimpic italian, Giovanni Malago.

"Jannik Sinner a scris o nouă pagină de istorie care ne face mândri", a declarat, la rândul său, premierul Italiei, Giorgia Meloni.

Entuziasmul pentru Sinner a atins duminică cote nemaiîntâlnite într-o ţară care rămâne ataşată de fotbal, în aşa mod încât evoluţia scorului finalei a fost transmis în direct chiar şi în emisiunea duminicală de divertisment a postului Rai 2.

După victorie, jurnalele şi posturile de ştiri au dezbătut fenomenul Sinner, care seduce prin enormele sale capacităţi sportive, dar şi prin simplitatea sa şi prin istoria personală, aceea a copilului din Trentino-Alto Adige, regiune germanofonă din nordul Italiei, unde la început a practicat schiul alpin, pentru ca la 12 ani să părăsească familia pentru a se dedica tenisului.

"Niciodată nu am văzut un asemenea mare campion şi simplu, atât de profund şi uman. Sunt mândru că este italian", a rezumat ministrul Sporturilor, Andrea Abodi.

Sinner va fi primit joi de preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, la Palatul Quirinale, o întâlnire stabilită înainte de Australian Open, pentru a marca victoria Italiei în Cupa Davis.

Jannik Sinner a câştigat duminică trofeul la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, după ce l-a învins în finală, în cinci seturi, 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3, pe rusul Daniil Medvedev (3 ATP). Italianul, în vârstă de 22 de ani, care în semifinale l-a eliminat pe liderul ATP, sârbul Novak Djokovic, a câştigat primul său trofeu de Mare Şlem.

Sinner s-a impus la capătul unui meci spectaculos, care a durat trei ore şi 46 de minute, el reuşind să revină extraordinar, după ce a pierdut primele două seturi, şi puţini erau cei care îi mai dădeau şanse să recupereze. Italianul a izbutit nu mai puţin de 14 aşi (11 pentru Medvedev) şi a făcut 5 duble greşeli, rusul având doar trei.

Jannik Sinner este cel de-al treilea jucător italian care câştigă un turneu de Mare Şlem, primul în ultimii aproape 50 de ani, după Adriano Panatta, care a cucerit trofeul la Roland Garros în 1976.

Ce-a avut de spus Rafael Nadal după ce a ”executat” un puști de 16 ani la ATP Madrid
Ce-a avut de spus Rafael Nadal după ce a ”executat” un puști de 16 ani la ATP Madrid
Tenismanul spaniol Rafael Nadal a explicat, joi, la Madrid, că după tot ce a trăit la Roland Garros vrea să fie competitiv şi nu să participe ''indiferent cum'' la turneul parizian de Mare...
Sorana Cîrstea, după victoria spectaculoasă de la Madrid: ”Prima oară e un pic dificil”
Sorana Cîrstea, după victoria spectaculoasă de la Madrid: ”Prima oară e un pic dificil”
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat, joi, în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.679.965 de euro, după ce a învins-o pe...
#Jannik Sinner, #Italia, #victorie, #Australian Open , #stiri tenis