Unul dintre cei mai titrați scrimeri români a fost găsit împușcat în casă. Fostul campion mondial și european avea doar 41 de ani

Luni, 03 Octombrie 2022, ora 10:33
10053 citiri
Unul dintre cei mai titrați scrimeri români a fost găsit împușcat în casă. Fostul campion mondial și european avea doar 41 de ani
Florin Zalomir a fost sportiv de performanță

Unul dintre cei mai buni sabreri ai României, retras din activitate în 2012, a fost găsit mort luni, 3 octombrie, în locuința sa din localitatea Otopeni.

Florin Zalomir, fost scrimer care a adus României medalii de aur la campionatele mondiale, europene sau la Olimpiadă, este angajatul Jandarmeriei București găsit împușcat în propria casă. Un comunicat de presă în acest sens a fost emis de instituția publică.

Bărbatul în vârstă de 41 de ani ar fi divorțat recent, iar anchetatorii iau în calcul varianta sinuciderii.

Cine este Florin Zalomir, jandarmul care a fost găsit mort

Florin Gelu Zalomir s-a născut în 21 aprilie 1981, la Iași.

S-a apucat de scrima la vârsta de zece ani la CSS „Unirea” Iași, după ce antrenorul Iulian Bițucă s-a căsătorit cu mama sa, devenind tatăl sau vitreg, conform Wikipedia. S-a bucurat repede de succes, cucerind o medalie de bronz la Campionatul European de juniori din 1998 de la Bratislava și clasându-se pe locul 5 la Campionatul Mondial de cadeți în același an.

În 2000 a câștigat medalia de argint la Campionatul Mondial pentru juniori din 2000 de la South Bend.

S-a alăturat de lotul olimpic de seniori în anul următor. A participat la Campionatul European de la Koblenz, clasându-se pe locul 33 la individual și pe locul 8 pe echipe. Câteva luni mai târziu a luat parte la Campionatul Mondial de la Nîmes, unde România a cucerit medalia de bronz. După concursul a ales să rămână în Franța și să înroleze în Legiunea Străină, o unitate de elită a Armatei franceze, pentru ca era „fascinat de armată, de uniformele și de disciplina militară”.

În timpul contractului său a fost detașat în Afganistan într-o misiune de menținere a păcii.

S-a întors în România și la sportul de performanță după doi ani și jumătate sub uniform. Fiind în condiție fizică bună, a reușit după numai trei luni să se reintegreze în lotul olimpic, în componența căruia erau și concetățeanul Alexandru Sirițeanu. La Campionatul European din 2006 a ajuns în semifinală, dar s-a oprit în fața rusului Veniamin Reșetnikov și s-a mulțumit cu bronzul.

La proba pe echipe România a trecut mai întâi de Rusia în semifinală, apoi de Ungaria, cucerind medalia de aur. În 2009 la Antalya echipa a devenit campioana mondială la sabie masculin pentru prima dată din istoria scrimei române, după ce a învins Italia în finală. În timpul întâlnirii a fost lovit la mască de un italian și a pierdut doi dinții.

La Jocurile Olimpice de vară din 2012 de la Londra, a Zalomir a cucerit medalia de argint cu echipa României, după finala pierdută cu Coreea de Sud.

După Jocurile Olimpice din Anglia, Florin Zalomir s-a retras și a cerut renta viageră, pentru că nu putea trăi doar din salariul de la club. A devenit antrenor de scrimă la CS Dinamo București și la lotul național, alături de Mihai Covaliu și Dan Găureanu.

În urmă cu câțiva ani, s-a angajat la Jandarmerie.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#jandarm sinucis, #Florin Zalomir retragere spada, #jandarmeria capitalei , #jandarmi
Comentarii
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
615 citiri.condoleante