Un jefuitor de case de schimb valutar a fost lăsat liber de două instanțe de judecată

Luni, 01 August 2022, ora 23:31
2866 citiri
Un jefuitor de case de schimb valutar a fost lăsat liber de două instanțe de judecată
Jefuitor de case de schimb valutar, lăsat în libertate

Un bărbat în vârstă de 29 de ani din Arad, consumator de substanțe interzise și alcool, a fost condamnat la închisoare cu suspendare, deși a fost implicat într-o tentativă de jaf la o casă de schimb valutar din zona Banatului.

Procurorii arădeni l-au trimis în judecată pe Vlad Gabriel în noiembrie 2021, după ce tânărul a încercat să jefuiască o casă de schimb valutar în octombrie 2021. Bărbatul a intrat la prima oră a dimineții în sediul societății și sub amenințarea unui cuțit, dar și a unei ”bombe”, i-a cerut unei angajate să-i dea din casierie suma de 3000 de euro. Femeia a fost însă pe fază, a apăsat imediat butonul de panică, atacatorul fiind imobilizat ulterior de reprezentanții unei firme de pază și predat polițiștilor.

Ancheta a relevat faptul că atacatorul a intrat în casa de schimb valutar cu un cuțit cu lama de 23 de centimetri și cu o boxă de culoare neagră despre care i-a spus angajatei că ar fi o bombă care urmează să fie detonată dacă nu se va conforma.

În baza de date a autorităților române, individul nu figurează cu cazier judiciar, însă procurorii susțin că acesta a fost condamnat în străinătate pentru fapte similare pe care le-ar fi comis în special când se afla sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

Dosarul s-a aflat în fața a doua instanțe de judecată: Judecătoria Arad și Curtea de Apel Timișoara, dar ambele au considerat că tânărul nu prezintă un pericol pentru societate, având în vedere că fapta sa nu s-a concretizat, rămânând doar la faza de tentativă. În plus, judecătorii au apreciat că tânărul a colaborat cu anchetatorii, a fost cinstit, s-a angajat între timp fiind dispus acum să trăiască din bani câștigați legal.

În ciuda faptului că procurorii au susținut că actul prezentat în instanță prin care bărbatul arăta că este angajat cu contract nedeterminat nu este semnat și ștampilat, iar faptele penale din trecutul său, chiar dacă nu sunt săvârșite în România, indică un anume grad de periculozitate, mai ales că au fost făcute sub influența drogurilor, judecătorii au decis să-i mai dea o șansă tânărului și l-au lăsat în libertate, dându-i posibilitatea să se îndrepte.

L-au condamnat la un an de închisoare cu suspendare, sub supraveghere și l-au trimis să muncească timp de 90 de zile la Poliţia Locală din Arad sau la Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad.

Mașină cuprinsă de flăcări în curtea unei societăți comerciale. Cauza probabilă a incendiului VIDEO
Mașină cuprinsă de flăcări în curtea unei societăți comerciale. Cauza probabilă a incendiului VIDEO
ISU Arad au anunțat că o maşină a fost distrusă, miercuri, 24 aprilie, într-un incendiu care a izbucnit în curtea unei societăţi comerciale din Arad. Focul a pornit de la scântei...
”Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine”. Clipul prin care europenii sunt chemați la alegeri VIDEO
”Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine”. Clipul prin care europenii sunt chemați la alegeri VIDEO
Parlamentul European (PE) a lansat luni, 29 aprilie, videoclipul de promovare a alegerilor europene din 6-9 iunie, în cadrul celei de a doua etape a campaniei sale de comunicare care se...
#jaf armat, #casa schimb valutar, #talharie, #Arad , #jaf