Un exemplu formidabil despre puterea corpului uman: a alergat 104 maratoane în 104 zile cu un picior amputat

Luni, 20 Iunie 2022, ora 04:25
5420 citiri
Un exemplu formidabil despre puterea corpului uman: a alergat 104 maratoane în 104 zile cu un picior amputat
Jacky Hunt-Broersma (46 de ani)

Pentru mulți oameni, doar gândul de a alerga distanța de 42,2 kilometri pare ceva imposibil de atins. Jacky Hunt-Broersma (46 de ani) a alergat nu mai puțin de 104 maratoane la rând, câte unul pe zi.

“Eu nu eram o alergătoare înainte de a-mi pierde piciorul”, a spus Jacky Hunt-Broersma pentru CNN. “Mă uitam la alergători și mi se părea că sunt nebuni”, a explicat ea.

În 2022, la vârsta de 46 de ani și cu o proteză în locul piciorului pierdut, Jacky Hunt-Broersma a început una dintre cele mai dificile misiuni posibile: gândul ei era să alerge 100 de maratoane consecutive, câte unul pe zi. Până la urmă, a ajuns la 104, și acum așteaptă omologarea recordului ei de către World Guiness.

Stabilită în Arizona, ea a efectuat majoritatea curselor în jurul casei ei. Maratonul cu numărul 92 l-a făcut la Boston, cu ocazia întrecerii celebre din acest oraș.

Momente dificile? În special două.

“Maratonul cu numărul 15 m-am gândit să îl fac din două bucăți. Să alerg jumătate dimineața, să stau cu copiii și în partea a doua a zilei să fac a doua jumătate. Apoi m-am gândit: dacă nu mi se omologhează recordul din cauza acestui lucru? Aș fi fost distrusă. Așa că seara am alergat un maraton complet, după ce de dimineață făcusem un semimaraton. Am terminat cu 15 minute înaintea miezului nopții”.

După maratonul cu numărul 50, pe Jacky Hunt-Broersma a bântuit-o gândul abandonului. “În unele zile, abia puneam un picior în fața celuilalt. În altele, simțeam că zbor. A fost un moment ciudat după al 50-lea maraton, pentru că fizic eram în regulă, dar cred că mentalul înseamnă 90 la sută”, a povestit ea.

Până la urmă, Jacky Hunt-Broersma s-a oprit abia după cursa cu numărul 104, precedentul record fiind de 95 de maratoane la rând.

Născută și crescută în Africa de Sud, ea a mai locuit în Olanda și Anglia, apoi s-a mutat în SUA. În 2001, piciorul i-a fost amputat după ce a fost diagnosticată cu sarcomul Ewing – un tip rar de cancer osos care afecteaza țesuturile din jurul oaselor.

„Când îți este amputat piciorul, devii foarte limitat – toată lumea îți spune: Nu poți face asta, nu poți face asta”, spune Hunt-Broersma.

Ea a început cu alergări de cinci kilometri înainte de a progresa la 10 km, semi-maratoane, maratoane și acum se pregătește de ultra-maratoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A picat cel mai vechi record mondial din atletism, stabilit acum 38 de ani VIDEO
A picat cel mai vechi record mondial din atletism, stabilit acum 38 de ani VIDEO
Tânărul lituanian Mykolas Alekna (21 ani) a reuşit o aruncare de 74,35 m în proba de disc, duminică, la Ramona (Oklahoma, SUA), doborând cu această ocazie cel mai vechi record mondial...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#Jacky Hunt Broersma, #104 maratoane, #picior amputat, #atletism, #record maraton , #stiri din sport
Comentarii
S
SidneyCratier
rank 1
Să trăiaaassscă-n veci...Jackyțța. Artista poporului, ce să mai...