Experți americani de război, în vizită la Izium, oraș ieșit de sub ocupație rusă. „Au examinat dovezile crimelor de război rusești”

Duminica, 22 Ianuarie 2023, ora 21:23 2668 citiri
Urme ale războiului din Izium - Ucraina FOTO Hepta

O delegație neoficială din Statele Unite a vizitat orașul Izium din estul Ucrainei, care a fost eliberat de sub ocupația rusă în septembrie anul trecut.

Din delegație a făcut parte generalul locotenent în retragere al armatei americane Keith Kellogg și a fost însoțită de Oleh Syniehubov, șeful administrației militare din regiunea Harkov, potrivit cnn.com.

Siniebuhov a transmis pe Telegram: "Partenerii noștri americani au observat personal amploarea distrugerilor provocate de bombardamentele și ocupația rusească și au examinat dovezile crimelor de război rusești din regiunea Harkov".

"În ciuda distrugerilor enorme și a infrastructurii critice deteriorate, Izium își restabilește treptat viața normală. Oamenii se întorc în oraș, iar întreprinderile își reiau activitatea", a declarat el.

Vizita la Izium a avut loc în contextul în care fostul premier britanic Boris Johnson s-a întors duminică la Kiev, în timp ce țara a marcat Ziua Unității Ucrainene. Johnson a călătorit, de asemenea, la Bucha și Borodianka împreună cu șeful administrației militare regionale din Kiev, Oleksii Kuleba.

Recucerirea orașului de către Ucraina a marcat o pierdere strategică uriașă pentru armata rusă, care îl folosea ca bază cheie și cale de realimentare pentru forțele sale din estul Ucrainei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News