Lider UDMR: ANI si DNA functioneaza ciudat, Justitia trebuie reformata

Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 18:04
2629 citiri
Lider UDMR: ANI si DNA functioneaza ciudat, Justitia trebuie reformata
Foto: Arhiva

Europarlamentarul UDMR, Iuliu Winkler, considera ca aparitia cazului Ion Stan si judecarea cererii de eliberare a lui Victor Atanasie Stanculescu in plina campanie electorala sunt "ciudate". El sustine ca justitia reactioneaza la comenzi politice si ca este nevoie de reformarea acesteia.

"Cand mai sunt unsprezece zile pana la vot, sa vorbesti de o sesiune parlamentara extraordinara, pentru orice fel de motiv, dati-mi voie sa ma uit cu mirare", a declarat Iuliu Winkler pentru Ziare.com, referindu-se la solicitarea DNA adresata Camerei Deputatilor de ridicare a imunitatii parlamentare a deputatului PSD Ion Stan.

Kelemen Hunor: UDMR este dispusa sa intre la guvernare

Winkler considera ca si judecarea, pe 7 decembrie, a cererii de eliberare a fostului general Victor Atanasie Stanculescu, condamnat la 15 ani de inchisoare pentru reprimarea manifestatiilor de la Timisoara din 1989, este "ciudata".

"Pun si eu o intrebare retorica. Imi aduc aminte de o alta campanie electorala si de niste alte alegeri in care, in vinerea dinaintea votului, era programata sentinta de punere in libertate a lui Miron Cozma. In vinerea dinaintea alegerilor.

Acum ma uit si vad ca in vinerea dinaintea alegerilor va fi data o decizie in cazul solicitarii unui general implicat in evenimentele din decembrie 1989 de a fi eliberat. Si vin si ma intreb si eu, ca un om care respecta Constitutia si legile acestei tari, pana unde e de presupus ca un politician sa fie naiv? Adica, cat de naiv sa fiu eu, ca politician, sa cred ca nu s-a nascut in acelasi laborator decizia in privinta lui Miron Cozma, cu 48 de ore inaintea votului, si decizia legata de Stanculescu, tot cu 48 de ore inainte de vot?", s-a intrebat europarlamentarul UDMR.

Winkler, fost ministru in Guvernul Tariceanu, considera ca aceste situatii sunt "ciudate", demonstrand implicarea politicului in Justitie.

"Este foarte ciudat ce se intampla. Asta arata cat de consolidate sunt institutiile. Avem nevoie de o Constitutie care sa consacre separatia puterilor in stat. Parchetul General, DNA si ANI trebuie reformate. Hai sa facem o Constitutie care sa garanteze si sa consacre separatia puterilor in stat si o sa avem si institutii de integritate si de transparenta si de absolut tot", a concluzionat Winkler.

Dobre si Borbely scapa de urmarirea penala

Unul dintre liderii UDMR, vicepresedintele Laszlo Borbely, are dosar penal pentru trafic de influenta, intocmit de DNA. Deputatii au refuzat ridicarea imunitatii sale parlamentare. Laszlo Borbely a declarat, la inceputul lunii noiembrie, ca "nu exclude" o alianta cu USL dupa alegerile din 9 decembrie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Iuliu Winkler DNA ANI, #Iuliu Winkler Ion Stan, #Iuliu Winkler reforma justitie , #UDMR