Gigi Becali, despre femeia-arbitru din Superliga: ”Cu sânii în vânt pe teren!”. Reacția FRF

Sambata, 06 Mai 2023, ora 15:39
7807 citiri
Gigi Becali, despre femeia-arbitru din Superliga: ”Cu sânii în vânt pe teren!”. Reacția FRF
Iuliana Demetrescu

FRF a anunţat sâmbătă, 6 mai, că va sesiza, prin secretarul general Radu Vişan, Comisia de Disciplină şi Etică, după un derapaj grosolan al lui Gigi Becali la adresa arbitrului Iuliana Demetrescu.

“Prin demersul administraţiei federale se va solicita efectuarea verificărilor necesare, prin raportare la dispoziţiile din Regulamentul Disciplinar al FRF, cu privire la faptele considerate de natură a afecta imaginea fotbalului şi având potenţial de promovare a discriminării.

Federaţia Română de Fotbal dezaprobă total un asemenea comportament şi astfel de declaraţii care nu sunt demne de a fi reproduse, reafirmându-şi principiul de zero toleranţă pentru discriminarea de gen. FRF susţine egalitatea de şanse şi promovează activ implicarea femeilor în toate palierele activităţii fotbalistice, inclusiv prin promovarea meritorie în roluri de răspundere”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul FRF.

“Iuliana Demetrescu este cel mai bine cotat arbitru din fotbalul feminin românesc şi printre cele mai apreciate femei din arbitrajul mondial. Pe lângă meciurile pe care le-a condus în România, în Cupa României Betano sau în Superligă, valoarea sa profesională este relevată la nivel internaţional de prezenţe la turnee finale europene, precum campionate de junioare şi EURO 2022, care s-a disputat anul trecut în Anglia, dar şi partide oficiate constant în UEFA Women’s Champions League. În plus, în această vară, Iuliana Demetrescu va fi prezentă la Campionatul Mondial feminin din Australia şi Noua Zeelandă.

Considerăm că declaraţiile domnului George Becali nu îşi au locul în societatea contemporană, nu doar în ecosistemul fotbalistic unde Federaţia Română de Fotbal, ca şi UEFA, împărtăşeşte valorile europene ale tratamentului profesional egal. Menţionăm aici acordul de cooperare dintre Comisia Europeană şi UEFA structurat în jurul priorităţilor cheie care promovează egalitatea de şanse. Acest acord marchează o intensificare a colaborării dintre Comisia Europeană, UEFA şi federaţiile naţionale în vederea utilizării fotbalului european ca o forţă pentru schimbare pozitivă la nivel mondial.

În acelaşi timp, FRF le reaminteşte tuturor celor implicaţi în fenomenul fotbalistic din România că în fotbal discriminarea de orice natură, intoleranţa şi rasismul nu sunt acceptate”, a adăugat FRF.

Vineri, după meciul FC Voluntari - CS Mioveni, Gigi Becali a declarat pentru prosport.ro că în fotbalul masculin nu ar trebui să fie arbitri femei.

“Am văzut meciul Voluntari – Mioveni! Arbitru a fost o femeie (n.n. Iuliana Demetrescu), cu sânii în vânt pe teren! Aţi mai pomenit aşa ceva? Asta ne mai trebuia! Unde se dezbracă ea înainte de meci? Ce este asta? Ştiu, aşa este în vestul Europei, asta este moda, dar de ce trebuie să facem şi noi aşa? Du-te la fotbal feminin”, a spus Gigi Becali.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Iuliana Demetrescu, #Gigi Becali, #arbitru, #Superliga , #stiri fotbal