Renasterea fascismului in Romania (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 29 Iulie 2011, ora 19:32
9346 citiri
Renasterea fascismului in Romania (Opinii)
Foto: inpolitics.ro

Pe nesimtite, un val tot mai puternic al furiei si resentimentelor ne bantuie tot mai insistent. Fara zgomot, fara impuscaturi si fara arestari la colt de strada. E o stare de spirit care-i cuprinde pe unii, pe altii ii dezgusta, iar pe cei mai multi ii lasa indiferenti.

Frenezia si fanatismul caracteristic oricarui curent politic extremist se formeaza in perioadele de criza, se aduna si izbucnesc pe neasteptate. Sa nu ne gandim ca astazi am avea parte de asa ceva in Romania. Nu inca. Buba nu s-a copt, puroiul inca se aduna. Dar avem toate premisele pentru a intra in viitor si noi in rand cu lumea. In cele rele, de aceasta data, pentru ca la cele bune ramanem mereu corigenti.

De cand senatorul PDL Iulian Urban a scris pe blogul sau ca "Nu Breivik a comis atentatul, ci actualii lideri care conduc in UE!" si NU a fost exclus imediat din Partidul Democrat Liberal, stau si ma intreb cat va mai dura pana cand valul extremist va patrunde cu adevarat in randul partidelor politice si-i va contamina pe ai nostri fara de credinte politicieni.

Culmea e ca la noi majoritatea politicienilor sunt simpli traseisti, oameni fara nicio doctrina, fara credinte si idei bine impamantenite. In acelasi timp, tot noi suntem jalnicii posesori ai unei clase politice conservatoare, putin deschisa catre valorile moderne - multiculturalism, corectitudine politica sau alte valori ale democratiilor traditionale.

Aici deja nu mai este vorba de un nume sau altul, de o doctrina sau vreo ideologie anume. Nu mai e doar problema lui Iulian Urban, ci a intregii clasei politice. E vorba pur si simplu despre ratiune, despre renasterea si mai puternica a sentimentelor extremiste si apusul tolerantei de pe intreg Batranul Continent. La noi acest curent abia isi face simtita prezenta. Dar si-o face!

Ingrozitor in declaratiile lui Iulian Urban e faptul ca ideile sale nu au trezit un val unanim de indignare si revolta, ci mai degraba a tradat adevarata stare de spirit a politicienilor si a intregii noastre societati. El nu a fost nici exclus de PDL, nici apostrofat pe masura de celelalte partide si nici societatea civila nu a fost cutremurata dupa impactul cu teoriile urbane ale pdelistului.

Pentru cei care nu au apucat inca sa citeasca postarea senatorului PDL, intitulata "Nu Breivik a comis atentatul, ci actualii lideri care conduc in UE", sa recitim impreuna poate cel mai monstruos pasaj din meditatiile extreme ale democrat liberalului:

"Si cu toate astea, cu toate aceste presiuni din partea politicienilor, din cei 550 de milioane de europeni nativi ai UE, s-a gasit doar 1 care sa savarseasca un act de mare si inutila cruzime. Asta spune multe despre incredibila toleranta si rabdare [inca] a europenilor. (...) In acest haos extremist este uimitor ca doar un singur european a apasat pe tragaci pentru a exprima frustrarea fata de indiferenta si ipocrizia clasei politice europene in fata islamizarii si imigratiei ilegale care pun in pericol intreaga civilizatie si cultura europeana". - Iulian Urban.

Singura intrebare care il framanta pe senatorul pedelist este cum de, pana acum, doar un singur european s-a trezit sa reactioneze astfel!? Dincolo de derapajele rasiste si intoleranta fata de islamism, de negarea multiculturalismului si a valorilor traditionale ale Uniunii Europene, dincolo de IMBRATISAREA ideilor teroristului norvegian sau de pasajele de o rara furie impotriva viziunilor de stanga, derapajul cel mai infricosator al senatorului Puterii este ca nu vede o alta solutie, pentru salvarea Europei de la "colonizarea" musulmana, decat solutiile extremiste (doar de dreapta) - combinate cu un puternic nationalism conservator.

Daca Iulian Urban isi publica panseurile extremiste, iar a doua zi ar fi fost exclus din Partidul Democrat Liberal, nu ar mai fi fost nicio problema astazi. Culmea, purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, pur si simplu refuza sa vada gravitatea declaratiilor. Mai mult, ne spune ca PDL se va desparti de senator doar daca se va constata ca aceasta s-a indepartat de valorile partidului. Cum PDL nu s-a lepadat de Iulian Urban, nu inseamna altceva decat ca senatorul reprezinta intru-totul valorile, ideile si credintele Partidului Democrat Liberal.

Este imposibil de inteles cata intelegere si cat de multe voci se ridica in apararea unui criminal imbatat de sentimentul puterii. Daca am ajuns sa ucidem pentru ca nu mai suportam libertatea si democratia, daca aceste gesturi inumane isi gasesc tot mai multi adepti, atunci ar trebui sa ne temem de viitorul ce are sa vina. El si va fi gasit deja terenul fertil de unde sa se ridice la Putere. Cum nimeni nu mai are timp sa citeasca pana la capat, sa inteleaga, sa se intrebe si sa dialogheze, ne vom trezi maine ca nici nu stim ce ne va fi lovit.

Sa nu ne facem iluzii. In acest joc toti suntem responsabili. De la cei care ii sustin si-i justifica gestul criminalului pana la cei care aplauda adeziunile politice. Si cei de pe margine, si cei de la Putere, si ultimul cititor care se va gandi apoi sa comenteze ceea ce nu a inteles. Este o lupta a omului cu ratiunea si sentimentele sale cele mai adanc ingropate in structura lui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iulian Urban senator PDL, #Sever Voinescu PDL, #Traian Basescu presedinte, #Anders Behring Breivik, #multiculturalism, #corectitudine politica, #extrama dreapta , #senator