Iulian Urban: Ponta ar trebui desemnat prim-ministru

Luni, 06 Februarie 2012, ora 19:40
2956 citiri
Iulian Urban: Ponta ar trebui desemnat prim-ministru
Foto: Facebook

Presedintele PSD, Victor Ponta, ar trebui nominalizat ca premier, cu mandat sa formeze viitorul Guvern al Romaniei, considera senatorul independent Iulian Urban.

"Legat de dorinta nebuna de anticipate a USL... Presedintele Basescu ar face cea mai buna miscare sa il propuna prim-ministru pe Ponta. Nu de alta, dar in isteria de a anula orice initiativa a Presedintelui, in vederea fortarii anticipatelor, Ponta ar fi in stare sa se voteze pe sine insusi, impotriva. Vesela tara, veseli populatori!", scrie Iulian Urban pe blogul personal intr-un text publicat luni.

Monica Macovei vrea schimbare profunda dupa Boc: Fara persoane controversate

"Daca Ponta va fi numit prim-ministru, ce o sa faca parlamentarii USL [care parca erau in greva?] ... o sa voteze impotriva noului guvern ? Pai atunci tara o sa vada ca indiferent cine va fi propus, USL este impotriva la orice, ca se pun de-a curmezisul reformei, ca nu vor sa isi asume guvernarea tarii, ci doar sa preia puterea pentru a ajunge la butoanele borcanului cu miere", continua Urban.

Totodata, senatorul a amendat reactia lui Ponta dupa ce Boc si-a anuntat demisie. "Din punct de vedere constitutional, s-a facut primul pas catre alegerile anticipate - demisia Guvernului. Mai sunt doi pasi procedurali - respingerea unui nou Guvern de doua ori in termen de 60 de zile, si urmeaza alegerile anticipate", a declarat, luni, liderul social-democratilor.

Emil Boc, candidat la Primaria Cluj-Napoca? PDL l-ar sustine

Urban invoca articolul 89 din Constitutia Romaniei, potrivit caruia "Dupa consultarea presedintilor celor doua Camere si a liderilor grupurilor parlamentare, Presedintele Romaniei POATE sa dizolve Parlamentul, daca acesta nu a acordat votul de incredere pentru formarea Guvernului in termen de 60 de zile de la prima solicitare si numai dupa respingerea a cel putin doua solicitari de investitura".

Mai exact, explica Urban, daca presedintele nu vrea, Parlamentul nu se dizolva, oricate guverne ar fi respinse la vot: "Ca sa fie obligatorie dizolvarea, cuvantul 'poate' nu trebuie sa apara in text. Asta este corecta interpretare juridica a art. 89 din Constitutie".

A.T.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Victor Ponta premier, #Iulian Urban Ponta prim ministru, #Emil Boc demisie, #numire premier Guvern , #senator