„Idioții utili“ ai lui Putin. Răspunsul premierului Italiei, Georgia Meloni, la cea mai recentă tiradă a șefului Mișcării Cinci Stele împotriva înarmării Ucrainei

Vineri, 24 Martie 2023, ora 03:40
9542 citiri
„Idioții utili“ ai lui Putin. Răspunsul premierului Italiei, Georgia Meloni, la cea mai recentă tiradă a șefului Mișcării Cinci Stele împotriva înarmării Ucrainei
Liderul Mișcării Cinci Stele, Giusepe Conte FOTO / decode39

Liderul Mișcării Cinci Stele, Giuseppe Conte, cere guvernului italian să nu mai ajute Ucraina. Premierul Giulia Meloni răspunde că asta „ține războiul departe de restul Europei”.

Liderul Mișcării Cinci Stele, Giuseppe Conte, a cerut încă o dată guvernului de coaliție de dreapta, condus de Giulia Meloni, să nu mai înarmeze Kievul, vorbind despre amenințarea nucleară mai ceva decât propagandiștii Kremlinului.

Miercuri, 22 martie, fostul prim-ministru și actualul șef al Mișcării Cinci Stele (M5S) a luat cuvântul pentru a discuta despre Ucraina ca răspuns la informarea premierului Georgia Meloni înaintea reuniunii Consiliului European din 23-24 martie. Și declarațiile lui, ca de obicei, au fost învăluită în apeluri la „pace” și pentru a opri înarmarea Ucrainei pentru a evita o escaladare militară, potrivit presei italiene.

Amenințarea nucleară a fost fluturată în mod repetat de președintele rus Vladimir Putin. În ultimele zile, el a promis că va riposta împotriva deciziei Regatului Unit de a expedia în Ucraina obuze cu uraniu sărăcit (o componentă standard pentru perforarea blindajului, care nu are nimic de-a face cu armele nucleare, potrivit Ministerului Britanic al Apărării).

Totuși, Conte l-a criticat pe premierul Meloni și guvernul ei pentru că nu s-au îndepărtat de decizia britanică. „Ne trageți cu capul înainte în război, ignorând faptul că într-un conflict declanșat de o putere nucleară, nu există câștigători”, a spus el.

„De aceea nu putem sprijini cu alte provizii militare Ucraina și facem apel la toți cei din Parlament să renunțe la ideea că aceasta este calea de a ajunge la pace”, a declarat Conte.

„Meloni, duci Italia în război cu o atitudine curajoasă. Cu toate acestea, italienii știu că curajul nu se află la cei care doar primesc ordine pentru a-i mulțumi pe aliații înclinați spre escaladarea militară, ci în cei care au puterea de a vorbi cu aliații noștri și de a pune Italia în concordanță cu vocația ei tradițională: în fruntea unei inițiative diplomatice, pentru un efort de ieșire politică, care este singura alternativă reală la conflictul global”, a continuat Conte.

Liderul M5S a subliniat apoi că partidul său a luat „notă de sprijinul deschis al premierului Meloni pentru lobby-ul armelor. Și nu suntem surprinși pentru că ea este la fel de atentă în a accepta sfatul ministrului ei al Apărării, pe cât este de neclintită când aude strigătul de durere venit de la familii și mediul de afaceri.”

Conte susține că dacă este oprit sprijinul pentru Ucraina asta ar duce la mai puține taxe sau la pensii mai mari. Răspunsul premierului Meloni a fost că ajutorul dat Ucrainei servește mai devreme sau mai târziu „pentru a ține războiul departe de restul Europei și de casa noastră”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Moscova promite Teheranului avioane de luptă și apărare antiaeriană. „Iranienii obțin beneficii din această schimbare”
Moscova promite Teheranului avioane de luptă și apărare antiaeriană. „Iranienii obțin beneficii din această schimbare”
Oficialii militari ruși au sprijinit în mod discret Iranul cu arme și informații, pe măsură ce criza din Orientul Mijlociu s-a intensificat. O alianță strategică între cele două...
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
#Italia, #premier, #giulia meloni, #Parlament, #ajutor, #Ucraina, #miscarea cinci stele, #Giuseppe Conte, #Rusia , #stiri externe