Istvan Kovacs, elogiat de Pep Guardiola: oficialul român își poate îndeplini visul carierei

Miercuri, 27 Aprilie 2022, ora 11:06
4904 citiri
Istvan Kovacs, elogiat de Pep Guardiola: oficialul român își poate îndeplini visul carierei
Istvan Kovacs și Phil Foden

Prestația arbitrului român din meciul dintre Manchester City și Real Madrid, scor 4-3, a fost unanim apreciată.

El a lăsat un avantaj fenomenal la golul marcat de Bernardo Silva și a acordat corect un penalty pentru Real Madrid.

„Aceasta a fost o dovadă de arbitraj extraordinar la Istvan Kovacs. Zincenko a fost împiedicat clar și ar fi fost atât de ușor pentru Kovacs să dea lovitură liberă. Dar a așteptat și acțiunea s-a încheiat cu fantasticul gol al lui Bernardo Silva. Pregătirea fizică a lui Kovacs și luarea hotărârilor au fost cele mai bune văzute de mine de mult timp la un arbitru”, a comentat fostul mare arbitru englez Mark Clattenburg.

Și Pep Guardiola a apreciat arbitrajul românului și i-a cerut scuze acestuia pentru că a protestat vehement la o fază. „Mi-am cerut scuze arbitrului, a fost doar emoția partidei. Pentru mine, a fost aut în favoarea lui City, dar el a decis altfel. Am reacționat sub impulsul emoției și i-am cerut scuze”, a spus Guardiola, după Manchester City – Real Madrid 4-3.

Cu această performanță remarcabilă, Istvan Kovacs și-a asigurat în bună măsură prezența la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar care va avea loc la finalul anului.

"Îmi doresc să ajung la Campionatul Mondial din Qatar, dar știu că este o luptă acerbă printre arbitrii din Europa. Eu voi da totul ce depinde de mine și la final cei din comisia de arbitri FIFA vor decide dacă merit convocarea sau nu", declara Istvan Kovacs într-un interviu acordat FRF.ro.

Manchester City, victorie mare în lupta pentru titlu în Premier League
Manchester City, victorie mare în lupta pentru titlu în Premier League
Echipa engleză Manchester City a învins joi seara, în deplasare, scor 4-0, formaţia Brighton, în ultimul meci al etapei a 34-a din Premier League. „Cetăţenii” lui Guardiola nu au...
O arbitră din România la semifinala Ligii Campionilor, cu Ovidiu Hațegan în camera VAR
O arbitră din România la semifinala Ligii Campionilor, cu Ovidiu Hațegan în camera VAR
O brigadă din România va conduce returul uneia dintre semifinalele UEFA Women’s Champions League, informează FRF. Iuliana Demetrescu se va afla la centru la partida Chelsea – Barcelona,...
#Istvan Kovacs, #Liga Campionilor, #manchester city, #Real Madrid, #guardiola , #stiri fotbal