De la Benzema și Vinicius la pușcăriașii din Vaslui. Povestea românului care va arbitra la Campionatul Mondial de fotbal

Luni, 23 Mai 2022, ora 02:10 7375 citiri
Ovidiu Artene. Foto: Facebook / Ovidiu Artene

După foarte mulți ani, România va avea o brigadă de arbitri la Campionatului Mondial de fotbal din Qatar.

Istavan Kovacs împreună cu asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene vor oficia la turneul final.

Ei au făcut un meci foarte bun în luna aprilie, Manchester City - Real Madrid în semifinalele Champions League, fiind lăudați de lumea întreagă.

Ovidiu Artene, unul dintre românii delegați de FIFA, are o meserie aparte în timpul în care nu este arbitru.

El este polițist la Penitenciarul din Vaslui.

Artene l-a dat pe spate chiar și pe Adrian Porumboiu, fostul finanțator al echipei din Vaslui.

"Super, super, e vis! E de vis. Ghinion mare, imens, al lui Hațegan (n.r. despre infarctul suferit). Important că România are acolo un arbitru, asta e cel mai important. Are ajutor imens din partea VAR-ului, deci nu vor fi faze controversate. Arbitrajul acum nu mai e o mare problemă.

E formidabil, bravo, dacă n-avem echipă, măcar să avem arbitru acolo. Are și Vasluiul reprezentant acolo (n.r. Ovidiu Artene). Mă bucur, e un copil la locul lui, un copil foarte bun Artene. A ajuns acolo, într-o lume rarefiată", a spus și Adrian Porumboiu, fostul mare arbitru român, conform as.ro

Istvan Kovacs împreună cu asistenții Marinescu și Artene vor arbitra și la finala Conference League, dintre Feyernoord și Roma, meci ce se va disputa pe 25 mai, la Tirana.

FIFA a anunțat numele arbitrilor care vor oficia la Campionatul Mondial de fotbal. Pe lângă Kovacs, în Qatar vor fi prezenți printre alții și italianul Orsato sau englezul Taylor.

De pe listă lipsește însă Ovidiu Hațegan, unul dintre cei mai buni centrali din Europa, care se află în refacere după infarctul suferit în luna martie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News