Putin lansează „Noul Imperiu al Răului” cu Coreea de Nord și Hamas. Vechea strategie a serviciilor secrete sovietice

Marti, 24 Octombrie 2023, ora 22:32
3908 citiri
Putin lansează „Noul Imperiu al Răului” cu Coreea de Nord și Hamas. Vechea strategie a serviciilor secrete sovietice
Foto: Facebook/Vladimir Putin

Prietenii lui Vladimir Putin s-au lăudat cu sprijinul Rusiei pentru Hamas; criticii spun că este unul dintre aliații notori anti-occidentali folosiți pentru a distrage atenția de la Ucraina.

Un fost viceprim-ministru al Israelului a declarat pentru The Daily Beast că lumea ar trebui să vadă atacul terorist al Hamas asupra Israelului, care a ucis cel puțin 1400 de oameni, ca parte a unui conflict mai amplu alimentat de Kremlin.

„ Putin – adevăratul aliat al Hamas – a definit liniile marii confruntări: Hamas, Iran, Rusia, China pe de o parte și Israel, Ucraina și Statele Unite pe de altă parte”, a spus Natan Șaranski.

Șaranski, un fost disident închis în timpul erei sovietice înainte de a emigra și de a se muta în Israel, a subliniat că președintele Vladimir Putin își perfecționează un „nou imperiu al răului” pentru confrunta Occidentul.

Putin înceracă să întoarcă fața Occidentului de la Ucraina

Kremlinologii din Ucraina, Israel și Rusia au vorbit The Daily Beast despre un joc global din ce în ce mai periculos jucat de Putin în timp ce acesta încearcă să îndepărteze ochii Occidntului de la războiul său împotriva Ucrainei.

Sevgil Musaieva, redactorul șef al Ukrainska Pravda, spune că există un consens ferm la Kiev că Putin a jucat un rol în operațiunea bine pregătită a Hamas. „Șeful serviciilor de informații al armatei ucrainene, Kiril Budanov ne-a arătat clar că Kremlinul știa despre atacul asupra Israelului de către Hamas”, a declarat Musaieva pentru The Daily Beast. „Rusia a continuat să ne bombardeze în est și sud, ucigând sute de civili, dar Ucraina a dispărut din primele titluri. Chiar și după ce Rusia a bombardat satul Groza ucigând zeci de oameni, toate știrile s-au concentrat pe războiul Israelului și al Hamas, care evident a fost în avantajul lui Putin.

Sîptîmâna trecută Putin a călătorit în China acolo unde s-a întâlnit cu Xi Jinping și a promovat una dintre marile lui fantezii: „unificarea marii Eurasii” - o înțelegere între lideri autoritari care sunt de mult timp la putere pentru a forma un fel de alianță militară, economică și ideologică antioccidentală. În timp ce presa pro-Kremlin din Rusia sărbătorea summitul din China cu Putin și Xi, propagandiștii Kremlinului de la TV se lăudau cu atacul terorist din Israel de parcă ar fi fost lansat de armata rusă și propuneau alte ținte care ar putea fi lovite.

Fostul deputat rus și fost ofițer KGB Ghennadi Gudkov a declarat pentru The Daily Beast că există un risc serios de perturbări ulterioare.

„Washingtonul trebuie să se concentreze: Putin creează repede o uniune a tiranilor și dictatorilor din Orientul Mijlociu, Coreea de Nord, Africa pentru a copleși SUA înainte de alegeri, folosind vechile tactici GRU și FSB de a distrage atenția de la principalul teatru de operațiuni din Ucraina”, a spus Gudkov.

„La începutul lunii m-am întâlnit cu opoziția democrată africană care avertizează: Gruparea Wagner a organizat lovituri de stat militare și non-militare în Mali, Republica Central Africană, Niger și acum complotează să încurce mai multe țări africane. Putin sprijină teroriștii din Liban, unde bănuim că GRU antrenase Hamas înainte de atac”.

Putin merge pe strategia serviciilor secrete sovietice

Potrivit președintelui organizației Memorial, care apără drepturile omului și a câștigat Premiul Nobel pentru Pace în 2022, a spus că strategia lui Putin este la fel de veche ca manualele sovietice despre serviciile de informații militare: cu cât se întâmplă mai multe tragedii și violențe în regiunile sprijinite de SUA, cu atât mai bine pentru Moscova.

„La mijlocul anilor 1970, GRU sovietic a oferit pregătire militară și arme mișcării MPLA din Angola pentru a sprijini lupta lor împotriva partenerului american, Portugalia. Unul dintre agenții GRU s-a lăudat la mine odată că studenții săi de la GRU au reușit să se încurce în șase țări diferite”, a declarat Aleksander Cerkasov pentru The Daily Beast.

„Destabilizarea organizată a fost cea mai importantă ocupație a Moscovei începând cu era Hrușciov, Putin doar copiază vechea strategie”, a explicat Alexander Cerkasov. „A trimis spioni să organizeze o lovitură de stat în Muntenegru în 2016, s-a împrietenit cu talibanii, a deschis baze [militare] în Siria și Africa. Serviciile speciale ale armatei au lucrat dintotdeauna în direcția extinderii, așa că strategia asta este o continuare directă.” Cu cât Occidentul devine mai epuizat de războiul din Ucraina, cu atât propagandiștii ruși și bloggerii pro-Kremlin jubilează mai tare pe Telegram.

Rusia și-a propus să-l țină ocupat pe președintele american Joe Biden

Analistul pro-Kremlin, Marat Bașirov, a spus că Rusia și-a propus să-l țină ocupat pe președintele american Joe Biden până la următoarele alegeri în 2024. „Ucraina nu este destul pentru tine? Ia de aici Israelul. Israelul nu este destul? Ia de aici... lista e lungă. V-am surclasat, dar acest lucru nu este clar pentru mulți, deocamdată.”

Pe 9 octombrie, agenția de informații ucraineană, GUR, a avertizat lumea cu privire la o provocare pregătită de Moscova: următorul pas în planul lui Putin ar fi „acuzații false ale armatei ucrainene care ar fi vândut arme occidentale teroriștilor”, a spus agenția. GUR a avut dreptate. Campania de dezinformare a Kremlinului împotriva Ucrainei a început a doua zi, când principalele instituții de presă ruse au raportat – fără fundament – ​​că Ucraina înarmează Hamas.

A fost o vreme când Șaranski, fost vicepremier israelian, aproape că a crezut că Putin va fi prietenos cu Israelul, dar „toate promisiunile s-au transformat în minciuni”.

Putin a vrut să demonstreze că dorește relații bune cu comunitatea evreiască, dar „Siria și Iranul erau cărțile lui de a face presiuni asupra Occidentului, am scris în rapoartele mele”, a spus Șaranski. „Știam că, atunci când va veni momentul să aleagă între Siria, Iran și Israel, el nu va ezita și, desigur, a înarmat Siria... Acum, aliatul central al Rusiei este Iranul”.

Putin l-a sunat pe Benjamin Netanyahu abia după ce a discutat cu aliații săi din Orientul Mijlociu după masacrul israelienilor din 7 octombrie. „Bibi nu ar fi trebuit să răspundă la apelul telefonic al lui Putin pentru că era deja clar că Putin are relații strânse cu Hamas”, a spus Sharansky. „Putin nu a sunat pentru a-și exprima durerea, ci pentru a oferi ajutor la negocieri. Bibi a spus că nu este nevoie de ajutor. Societatea noastră divizată, extrema stângă și extrema dreaptă, sunt unite acum, cu toții am fost de acord să luptăm și să distrugem Hamas. Numai unitatea în luptă va uza Imperiul Răului”, mai spune fostul vicepremier israelian.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Hamasul „studiază” o contrapropunere israeliană de armistiţiu în războiul din Fâşia Gaza
Hamasul „studiază” o contrapropunere israeliană de armistiţiu în războiul din Fâşia Gaza
Mişcarea islamistă palestiniană Hamas anunţă sâmbătă, 27 aprilie, că ”studiază” o contrapropunere israeliană în vederea unui armistiţiu în Războiul din Fâşia Gaza şi unei...
#Israel, #razboi, #Hamas, #Rusia, #Vladimir Putin, #Occident, #Coreea de Nord, #Iran, #Ucraina , #Razboi Ucraina