Doi dintre comandanții de elită ai Israelului și mulți ofițeri au fost uciși în raidul Hamas, anunță armata israeliană

Duminica, 08 Octombrie 2023, ora 19:00
9687 citiri
Doi dintre comandanții de elită ai Israelului și mulți ofițeri au fost uciși în raidul Hamas, anunță armata israeliană
Colonelul Roi Levy a murit în comunitatea de sud Re\'im în timp ce se lupta cu luptătorii Hamas/ FOTO: Twitter

Colonelul Jonathan Steinberg, comandantul Brigăzii Nahal din Israel și colonelul Roi Levy, șeful unității Multidimensionale de elită, cunoscută sub numele de unitatea „Fantoma”, se numără printre zecile de soldați uciși în luptele cu militanții Hamas, a anunțat duminică, 8 octombrie, armata israeliană (IDF), citată de Business Insider.

„Comandantul Brigăzii Nahal, COL Jonathan Steinberg a fost ucis astăzi (dumincă 8 octombrie n.r) în timpul unei confruntări cu un terorist”, au declarat Forțele de Apărare Israelului (IDF) într-o postare pe X, cunoscută anterior ca Twitter.

Steinberg, în vârstă de 42 de ani, a fost ucis în timpul unui „schimb de foc” lângă Kerem Shalom, în sudul Israelului, la granița cu Gaza, a declarat un purtător de cuvânt al IDF pentru Israel National News.

Brigada 933 Nahal este una dintre principalele brigăzi de infanterie ale armatei israeliene.

IDF a dat publicității numele a 44 de soldați uciși în lupte, dintre care Steinberg era printre cei mai în vârstă. Steinberg este unul dintre cei mai înalți ofițeri israelieni uciși în luptă din memoria recentă, a spus The Times of Israel.

Colonelul Roi Levy, șeful unității multidimensionale de elită, cunoscută și sub numele de unitatea „Fantoma”, a fost ucis sâmbătă, 7 octombrie, potrivit The Times of Israel.

Levy a murit în comunitatea de sud Re'im în timp ce se lupta cu luptătorii Hamas, iar 10 dintre ei au fost ucişi, a spus IDF.

Autoritățile israeliene au identificat 44 de militari și 30 de membri ai serviciilor de securitate uciși de când Hamas a atacat Israelul sâmbătă dimineață.

Membrii serviciilor de securitate care au murit erau ofițeri de poliție, ofițeri de frontieră și membri ai Unității naționale de luptă contra terorismului din Israel, Yamam.

Un membru de rang înalt al organizaţiei Hamas a fost ucis în atacurile israeliene asupra Fâşiei Gaza, ca răspuns la ofensiva lansată sâmbătă de militanţii palestinieni asupra statului evreu.

Cadavrul liderului Hamas Ayman Younis a fost recuperat de sub dărâmături duminică, după bombardarea casei sale din tabăra de refugiaţi Nuseirat din centrul Fâşiei Gaza, a confirmat agenţia de protecţie civilă.

Avioanele de război israeliene au lansat lovituri asupra ţintelor Hamas, care conduce Fâşia Gaza, după ce un atac pe scară largă al militanţilor palestinieni în Israel a ucis peste 600 de persoane. Hamas este clasificată drept organizaţie teroristă de către UE, SUA şi Israel.

Până în prezent, 370 persoane au fost ucise în Gaza în atacurile israeliene de la izbucnirea luptelor sâmbătă, a transmis Ministerul Sănătăţii din Gaza, care este condus de Hamas. Aproximativ 2.200 de palestinieni au fost răniţi.

Mesajele transmise de Hamas prin doi ostatici israelieni pe care i-a răpit în atacul din octombrie. „Noi suntem în pericol aici. Există bombe, îngrozitor”
Mesajele transmise de Hamas prin doi ostatici israelieni pe care i-a răpit în atacul din octombrie. „Noi suntem în pericol aici. Există bombe, îngrozitor”
Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a difuzat sâmbătă, 28 aprilie, o înregistrare video în care apar doi ostatici israelieni pe care i-a răpit în atacul său de la 7 octombrie în sudul...
Drone explozive şi rachete ghidate lansate de Hezbollah în nordul Israelului. „Un atac complex”
Drone explozive şi rachete ghidate lansate de Hezbollah în nordul Israelului. „Un atac complex”
Mişcarea libaneză pro-iraniană Hezbollah a anunţat că a vizat sâmbătă, 27 aprilie, două poziţii militare în nordul Israelului, "în ripostă la atacurile inamicului" împotriva...
#Israel, #razboi, #Hamas, #atac, #pierderi, #comandanti de elita , #Israel