SUA vor „interveni” în războiul din Israel dacă Siria sau Iranul se implică activ. Avertismentul unui general american

Marti, 10 Octombrie 2023, ora 00:11
3107 citiri
SUA vor „interveni” în războiul din Israel dacă Siria sau Iranul se implică activ. Avertismentul unui general american
Portavionul USS Gerald R. Ford/FOTO: navytimes.com

Este posibil ca SUA să intervină direct cu lovituri aeriene și navale dacă existența Israelului este amenințată, spus generalul american în rezervă Barry McCaffrey.

Vorbind duminică la emisiunea „Weekend-uri cu Alex Witt” de la MSNBC, generalul de patru stele al armatei americane a descris cum o astfel de escaladare ar avea loc probabil numai dacă vecinii Israelului din Orientul Mijlociu s-ar implica puternic.

"Așteptăm să vedem dacă va interveni Hezbollah din Liban cu cele 100.000 de rachete ciudate ale lor, se va aprinde Cisiordania, ce vor face sirienii și egiptenii?" a spus McCaffrey, citat de Business Insider.

„Cred că sprijinul nostru pentru Israel va fi absolut și, dacă vedem intervenția militară siriană, intervenția militară iraniană activă, vom intra în război”, a adăugat McCaffrey.

Pentagonul a confirmat că își redirecționează grupul de atac al Marinei Militare în Orientul Mijlociu, în timp ce președintele american Joe Biden a declarat că asistența suplimentară a SUA este deja pe drum către Israel.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că a ordonat "mai multe măsuri de consolidare a poziției Departamentului Apărării în regiune pentru a susține eforturile de descurajare regională".

"Am ordonat deplasarea Grupului de atac al portavioanului USS Gerald R. Ford în Mediterana de Est. Acesta include portavionul USS Gerald R. Ford (CVN-78), crucișătorul cu rachete ghidate din clasa Ticonderoga USS Normandy (CG 60), precum și distrugătoarele cu rachete ghidate din clasa Arleigh-Burke USS Thomas Hudner (DDG 116), USS Ramage (DDG 61), USS Carney (DDG 64) și USS Roosevelt (DDG 80). De asemenea, am luat măsuri pentru a spori escadrilele de avioane de luptă F-35, F-15, F-16 și A-10 ale Forțelor Aeriene ale SUA din regiune. Statele Unite mențin forțe pregătite la nivel global pentru a consolida și mai mult această postură de descurajare, dacă este necesar", spune Lloyd Austin.

Austin a mai spus că guvernul american va furniza de urgență forțelor de apărare israeliene echipamente și resurse suplimentare, inclusiv muniții. "Prima asistență de securitate va începe să se deplaseze astăzi și va sosi în zilele următoare", a adăugat oficialul american.

"Consolidarea posturii noastre de forță comună, pe lângă sprijinul material pe care îl vom oferi rapid Israelului, subliniază sprijinul de fier al Statelor Unite pentru Forțele de Apărare ale Israelului și pentru poporul israelian. Echipa mea și cu mine vom continua să fim în contact strâns cu omologii noștri israelieni pentru a ne asigura că au ceea ce au nevoie pentru a-și proteja cetățenii și pentru a se apăra împotriva acestor atacuri teroriste odioase", se arată în comunicatul Departamentului american al Apărării.

Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Protestele faţă de războiul din Gaza s-au extins de la Columbia şi Yale la alte universităţi, în timp ce oficialii se străduiesc să disperseze o mişcare de protest în plină expansiune,...
Cum schimbă jocul noul ajutor american pe frontul din Ucraina
Cum schimbă jocul noul ajutor american pe frontul din Ucraina
Kievul s-ar putea confrunta cu presiuni pentru a obține câștiguri militare serioase înainte de alegerile din noiembrie din SUA, iar lui Vladimir Putin îi va fi mai greu să încheie războiul...
#Israel, #atac, #Hamas, #SUA, #ajutor , #Israel