Soldați din trupele speciale israeliene, deghizați în personal medical. Au ucis trei militanți Hamas într-un spital din Cisiordania VIDEO

Marti, 30 Ianuarie 2024, ora 14:38
6394 citiri
Soldați din trupele speciale israeliene, deghizați în personal medical. Au ucis trei militanți Hamas într-un spital din Cisiordania VIDEO
Soldați ai trupelor speciale israeliene, deghizați în asistenți medicali, atac într-un spital din Cisiordania FOTO X

Forțele speciale israeliene, îmbrăcate în civili și personal medical, s-au infiltrat marți în spitalul Ibn Sina din orașul ocupat Jenin din Cisiordania și au ucis trei palestinieni, potrivit oficialilor israelieni și palestinieni.

Imaginile CCTV distribuite pe rețelele de socializare par să arate aproximativ 12 comandouri deghizate în asistente medicale, femei în hijab, unul împingând un scaun cu rotile și altul purtând un scaun de mașină pentru copii, în timp ce au luat cu asalt un coridor al spitalului purtând arme de asalt.

Hamas a spus că bărbații erau luptători ai Brigăzii Jenin. Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au declarat că sunt teroriști legați de Hamas și Jihadul Islamic, iar un ministru al guvernului israelian a lăudat operațiunea.

Forțele speciale deghizate „s-au infiltrat individual în spital, s-au îndreptat către etajul al treilea și i-au asasinat pe tineri”, a informat agenția de știri palestiniană WAFA, citând surse din interiorul spitalului.

IDF a declarat că l-a vizat pe luptătorul Hamas Mohammed Jalamneh care „a fost implicat recent în promovarea unor activități teroriste semnificative și se ascundea în Spitalul Ibn Sina din Jenin”.

Doi frați au fost, de asemenea, uciși în raid, a declarat IDF: „Mohammed Al-Ghazawi din tabăra Jenin, un agent terorist al batalioanelor Jenin care a fost implicat în numeroase atacuri, inclusiv asupra soldaților IDF din zonă și Basel Al-Ghazawi din Tabăra Jenin, fratele lui Mohammed, o organizație teroristă Jihad Islamic implicată în activități teroriste în zonă.”

Ministrul Securității Naționale de extremă-dreapta al Israelului, Itamar Ben Gvir, a postat filmările CCTV pe rețelele de socializare și a lăudat raidul.

„Felicit forțele de comando navale ale poliției israeliene pentru operațiunea lor impresionantă de aseară în cooperare cu IDF și Shin Bet din tabăra de refugiați Jenin, care a dus la eliminarea a trei teroriști”, a spus Ben Gvir alături de videoclip publicat pe X.

Aripa militară a Hamas, Brigăzile Al Qassam, l-a revendicat pe Jalamneh ca membru și a lansat o fotografie cu el. Acesta a spus că a fost „martirizat de gloanțele unei forțe speciale din armata de ocupație care s-a infiltrat în spitalul Ibn Sina din Jenin împreună cu camarazii săi Mohammed și Basil Ayman Al-Ghazawi”, numindu-i „martiri de război”.

Spitalul Ibn Sina a declarat că Basil Al-Ghazawi a primit tratament pentru rănile suferite de o explozie de rachetă în interiorul cimitirului din Jenin în octombrie, când a fost ucis de forțele speciale marți dimineață. Spitalul a spus că cei trei bărbați dormeau în momentul atacului, potrivit cnn.com

Nu s-au raportat alte victime în raid.

Ministerul Palestinian al Sănătății a condamnat atacul și țintirea unui centru de sănătate și a cerut Adunării Generale a ONU și ONG-urilor să ofere protecția necesară centrelor de tratament medical și echipajelor de urgență.

„Această crimă vine după zeci de infracțiuni comise de forțele de ocupație împotriva centrelor de tratament și a echipajelor. Dreptul internațional oferă protecție generală și specială pentru locurile civile, inclusiv pentru spitale”, a spus ministerul într-un comunicat marți.

Guvernul Netanyahu va fi înlăturat de la putere dacă nu lansează atacul asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei Gaza, susține un ministru israelian
Guvernul Netanyahu va fi înlăturat de la putere dacă nu lansează atacul asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei Gaza, susține un ministru israelian
Ministrul israelian de Finanţe, Bezalel Smotrich, a avertizat duminică, 28 aprilie, guvernul lui Benjamin Netanyahu cu înlăturarea de la putere în cazul în care acesta renunţă la asaltul...
Drone explozive şi rachete ghidate lansate de Hezbollah în nordul Israelului. „Un atac complex”
Drone explozive şi rachete ghidate lansate de Hezbollah în nordul Israelului. „Un atac complex”
Mişcarea libaneză pro-iraniană Hezbollah a anunţat că a vizat sâmbătă, 27 aprilie, două poziţii militare în nordul Israelului, "în ripostă la atacurile inamicului" împotriva...
#Israel Palestina, #trupe speciale, #soldati israelieni, #atac, #deghizat , #Palestina