Moftul lui Irinel Columbeanu si pretul democratiei (Opinii)

Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 09:28
3131 citiri
Moftul lui Irinel Columbeanu si pretul democratiei (Opinii)
Foto: agentia.org

Irinel Columbeanu este un cetatean roman liber, cu drepturi ca noi toti, inclusiv cu acela de a candida si de a fi ales. De aceea, acuzatiile sau lamentarile, in functie de culoarea politica, nu-si au rostul. O forma de guvernamant mai buna ca democratia nu avem, iar asumarea ei presupune un pret care trebuie platit si de prezumtivul candidat si de noi toti. De demonstrat.

Iri, cum i se spune in intimitate, este unul dintre cei mai bogati concetateni. Insa, dubioasa sau nu, averea sa e o particica din Romania, ca atare nu trebuie sa deranjeze pe nimeni cata vreme nicio acuzatie a justitiarilor nu planeaza asupra-i.

Ca e fiu de nomenclaturist, ca e baiat de bani gata, ca a fost ajutat de tatal sau, inalt demnitar comunist si post care i-a pregatit un asternut caldut, etc. nu constituie infractiuni ori contraventii la Codul Penal.

Orice scandal - o treapta

Fireste, ramane de discutat scandalul monden cu casnicia, divortul si cu incredintarea fiicei. Scandalul insa miroase a telenovela, iar frecventa acestui tip de comportament in lumea "buna" arata ca tinuta morala nu mai este demult o conditie a accederii in prim-plan, nici macar intre alesi, chiar daca depind de votul nostru. Ba se poate sustine cu destule dovezi ca modelele macho & frivola au mai multe sanse de reusita.

Adevarat este ca nici macar una din informatiile rautacioase nu l-ar fi lovit in moalele capului daca nu si-ar fi anuntat candidatura la Primaria Bucurestilor si daca aceasta n-ar fi deranjat si chiar stricat anumite jocuri, calcule, planuri, scenarii stabilite din vreme. In schimb, pentru Puterea actuala orice e bun daca mai ciupeste ceva din zestrea de voturi a lui Sorin Oprescu.

Dl Oprescu e marul discordiei

Desi nu ar spune, sa-i pici cu lumanarea, de partea cui combat, vectorii din presa s-au pozitionat, ca de obicei, in doua redute, una firava, pro Oprescu, cu incurajari si satisfactii prost disimulate, iar alta, artileria grea, pusa sa-l execute metodic, cu aceeasi strategie ca in cazul USL si al corifeilor Antonescu si Ponta.

Se vede clar ca, in aceasta ecuatie, dl Columbeanu aproape nu conteaza. Conteaza insa cele cateva voturi. Caii de bataie folositi impotriva lui Iri sunt inhamati la traditionala noastra ipocrizie:

1. "diluarea politicii cu astfel de personaje", vezi, Doamne, actuala fiind plina de doctoranzi High Political School si de practicanti inca de mici ai artei bunei guvernari;

2. "arunca politica in derizoriu" din cauza capacitatii romanului de a face bascalie de orice (apoi daca se iveste prilejul!), sau, atentie, ar provoca sila fata de clasa politica..., de parca imaginea publica a "clasei politice", privita otova ca multime paguboasa, putreda, decazuta, n-ar fi fost pe cea mai de jos treapta;

3. "candidatii excentrici"(?) - "iepuri de camp", permit desfasurarea departe de ochii curiosilor a jocurilor de culise..., ca si cum politicareala pe sub mese si pe la colturi n-ar fi specialitatea casei.

Bucuresteanul get-beget e inteligent

Ce-l recomanda pe Iri mai mult decat pe ceilalti? El insusi crede ca inteligenta sa de bucurestean get-beget. Multumim. De 22 ani suntem pe mana inteligentilor, a descurcaretilor, a celor plini de carisma si fler, Alpha Male sau zoon politikon, pe romaneste, a celor mai tari din parcari.

Actori innascuti, degraba varsatori de ocari si haini. Improvizatiile lor de azi pe maine ne-au adus intr-o vagauna din care numai cei priceputi ne pot scoate. Acestia trebuie cautati si scosi la lumina. A sosit vremea lor. Abia acum ni se face rusine de personaje precum Lis, Halaicu...

1% + 99%

Caci inteligenta politica e precum inspiratia sau talentul lui George Enescu, doar 1%, iar 99% fiind transpiratie. Adica s-ar fi dorit studii aprofundate, competente, expertiza, programe, proiecte, ideologii, pe de o parte, iar pe de alta, harnicie, cinste, dreptate si vointa politica de a-ti servi tara, nu de a o mulge. Q.e.d.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Oprescu Columbeanu candidat Bucuresti, #scandal divort custodie, #iepure excentric inteligent , #candidat Primaria Capitalei