Irina Begu si Monica Niculescu aduc primul trofeu pentru tenisul romanesc din 2019

Duminica, 03 Februarie 2019, ora 11:10
11806 citiri
Irina Begu si Monica Niculescu aduc primul trofeu pentru tenisul romanesc din 2019
Foto: Hepta.ro

Irina Begu si Monica Niculescu au castigat titlul WTA de la Hua Hin, din Thailanda, dupa o finala decisa la capatul unui super tiebreak dramatic, in care fetele noastre ratasera anterior doua mingi de meci.

Begu si Niculescu, favorite 2 in Asia, au castigat cu scorul de 2-6, 6-1, 12-10, dupa o ora si 28 de minute de joc.

Primul set a fost un fiasco pentru cuplul roman, care chiar daca a condus cu 2-0, castigand primele game-uri din meci, au pierdut apoi 6 puncte la rand si au trebuit sa cedeze mansa intai dupa doar 35 de minute.

Setul 2 a fost insa unul usor pentru elevele antrenate de Calin Ciorbagiu si Adrian Marcu, mansa durand cu doar 2 minute mai putin comparativ cu prima, 33 de minute, scor 6-1, fara drept de apel.

Super tiebreak-ul decisiv a fost insa dramatic, s-a mers cap la cap pana la 3-3, apoi Blinkova si Wang s-au distantat la 6-3, au condus si cu 7-5, dar Begu si Niculescu au fost puternice si au revenit.

Pana la marea victorie insa, au ratat si doua mingi de meci, dar au fost declarate pana la urma castigatoare, dupa 12-10, castigand al doilea titlu WTA impreuna din cariera, dupa 7 ani de asteptare, dupa Hobart 2012.

Begu si Niculescu ajung la cate 9 titluri WTA la dublu castigate fiecare, pentru Begu fiind prima data cand castiga mai mult de un trofeu cu o singura partenera.

Cele doua vor evolua la dublu si in partida de FedCup a Romaniei cu Cehia, la Ostrava, saptamana viitoare, in primul tur al Grupei Mondiale I.

Pentru acest titlu, sportivele din Romania, nascute la Bucuresti si Slatina, vor castiga peste 12.000 de dolari si 280 de puncte WTA.

Begu se va clasa de luni pe 33 in lume in clasamentul de dublu, fiind a doua clasata dintre romance, dupa Buzarnescu, pe 27. Niculescu revine in primele 50 de sportive, dupa ce la un moment a fost chiar pe 11 WTA.

Desfasurarea intalnirii:

Victorie pentru Begu si Niculescu, 12-10 in super tiebreak, fetele noastre au castigat trofeul!!

11.05: O a doua minge de meci ratata de Begu/Niculescu, de aceasta data pe serviciul advers.

11.03: Este 9-9 acum, fetele noastre tocmai au ratat o minge de meci, pe serviciul Irinei Begu chiar!

11.01: 8-8, avem un final dramatic de meci, prima pereche care face doua puncte acum castiga.

10.58: Se schimba din nou terenul, 7-5 acum pentru cuplul rival al romancelor, care au mai recuperat din handicap.

10.56: Se duc la 3 puncte avans Blinkova si Wang, vor fi destul de greu de intors acum.

10.53: 3-3 la prima schimbare de teren, se joaca pe muchie de cutit.

6-1 pentru Begu si Niculescu, vom avea tiebreak decisiv!

10.43: Inca doua game-uri la rand facute de romance, 5-1, ele vor servi acum pentru a inchide acest set si pentru a trimite partida intr-un super tiebreak decisiv.

10.34: 3-1, fetele noastre raman cu un avans de doua puncte in aceasta mansa secunda.

10.24: Si din nou fetele noastre repeta scenariul, 2-0 in setul 2, dar sa speram ca vom avea acum o cu totul alta continuare, comparativ cu prima mansa.

10.21: In fine Begu si Niculescu mai fac un game, 1-0 la debut de set secund, si-au castigat serviciul fetele noastre.

Cosmarul se incheie, 6-2 pentru Blinkova si Wang in acest set de trista amintire pentru romance.

10.09: 5 puncte la rand pierdute de cuplul roman, care si-au chemat antrenorul, e vorba de antrenorul personal al Monicai, Calin Ciorbagiu, pentru on-court coaching.

10.04: 4-2 din pacate pentru Blinkova si Wang, de la acel 2-0 Begi si Niculescu par ca au picat total in acest meci..

9.55: Egaleaza rapid cuplul din Rusia si China, este 2-2, un start echilibrat de meci.

9.45: 2-0, fetele noastre incep foarte bine, au pierdut un singur punct pana acum, facand si break la zero in al doilea game.

Incepe partida, Irina Begu este la serviciu!

9.36: Avem primele imagini din Thailanda, cele 4 sportive au intrat in arena si au inceput incalzirea.

Begu si Niculescu s-au calificat in ultimul act fara a pierde vreun set aici in Thailanda. In careul de asi, cele doua au trecut de Xinyun Han (China) /Darija Jurak (Croatia), scor 7-6, 6-2.

Jucatoarele noastre vor juca si in echipa Romaniei de FedCup in infruntarea cu Cehia, de la Ostrava, weekend-ul urmator, in primul tur al Grupei Mondiale I din tenisul feminin mondial.

Ele si-au asigurat pentru calificarea in finala 6.400 de dolari si 180 de puncte WTA.

Monica Niculescu (31 de ani, 69 WTA la dublu) are opt titluri WTA la dublu si 16 finale jucate, in timp ce Irina Begu (28 de ani, 37 WTA la dublu) are opt titluri si sapte finale, iar cele doua au impreuna cucerit un singur trofeu WTA, la Hobart in 2012, dar si alte 3 finale jucate, in 2012 la Luxembourg si 2015 la Wuhan si Moscova.

Partida va fi televizata pe DigiSport.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Irina Begu Niculescu finala dublu Hua, #finala Thailanda pentru Begu Niculescu, #live WTA finala Begu Niculescu , #stiri Irina Begu