Oficialii din Iran reacționează: ”Toate sportivele sunt în pericol!” Cazul handbalistei care nu s-a mai întors acasă de la Mondiale

Luni, 20 Decembrie 2021, ora 20:51 6068 citiri
Shaghayegh Bapiri

Shaghayegh Bapiri (30 de ani) este handbalista din naționala Iranului care a refuzat să se mai întoarcă în țara natală după Campionatul Mondial din Spania.

După ce a solicitat azil în Spania, sportiva a oferit mai multe declarații prin care a ilustrat nedreptățile la care sunt supuse femeile în Iran.

”Uitaţi, să vă povestesc ceva despre primul nostru meci la Mondiale, cu România. O adversară, fără să vrea, în timpul jocului, mi-a tras vălul de pe cap. Nici nu puteţi să vă imaginaţi cum s-a purtat apoi cu mine supervizorul echipei”, a spus handbalista.

”Am ieşit cu echipa la o plimbare în oraş. Şi mi-au ieşit două fire de păr de sub hijab. Ţipete şi urlete, din nou! I-am zis ”noi, în Iran, am acceptat hijab-ul cu forţa, chiar dacă nu suntem de acord cu el. Aici însă, în timpul meciului, eu n-am avut nicio vină. Mi-a căzut vălul fără să vreau, pentru că a fost tras de o adversară”. Dar, una peste alta, nu mai pot să accept să fiu tratată în felul acesta. De aceea, am şi rămas în Spania”, a precizat ulterior Shaghayegh Bapiri.

Prima reacție oficială din partea oficialilor iranieni a venit din partea președintelui Federației de Handbal, Alireza Pakdel.

"Din cauza gestului lui Bapiri, toate sportivele din Iran sunt acum în pericol să nu mai fie lăsate la competiții internaționale", a spus acesta, potrivit voanews.com.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News