IPS Teodosie, noi declaraţii false despre imunizarea anti-COVID: „Numai cei ce s-au vaccinat au murit, iar cei care nu s-au vaccinat nu au murit”

Joi, 09 Decembrie 2021, ora 21:04
8167 citiri
IPS Teodosie, noi declaraţii false despre imunizarea anti-COVID: „Numai cei ce s-au vaccinat au murit, iar cei care nu s-au vaccinat nu au murit”
IPS Teodosie FOTO Basilica.ro

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (IPS) Teodosie, a făcut joi, 9 decembrie, noi declaraţii controversate despre vaccinul împotriva COVID-19, afirmând că nu ar exista nişte prospecte precise şi o asumare a producătorilor acestor vaccinuri. El consideră că în această perioadă "medicina nu mai are logică", a devenit o ipoteză şi nu mai este ştiinţă. ÎPS susţine că persoanele care au COVID şi se vaccinează mor.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, joi, în cadrul emisiunii Dialog duhovnicesc de la Radio Dobrogea, dacă vaccinul anti-COVID este "lepădare, este pecetea sau Antihristul".

"Nu putem spune că este pecetea, dar nu ştim prea multe despre vaccin. De aceea, mulţi sunt îndoielnici, nu putem să îi silim să nu fie îndoielnici. Sigur că nu există nişte prospecte precise, nu există o asumare a celor care pun acest vaccin. Vaccinurile clasice pe care noi le-am făcut erau asumate, acesta este experimental, nu este asumat, a produs atâtea neajunsuri. Pentru că este o obligaţie, tot ce este obligat nu este de la Dumnezeu, Dumnezeu nu obligă pe nimeni. De aceea, orice om îşi pune întrebarea cum să facem ceva inconştienţi? Bine este să fim conştienţi când facem ceva”, a afirmat IPS Teodosie.

El a susţinut că nici producătorii vaccinului nu şi-l asumă.

"Nici medicul nu îţi poate tălmăci cât este de precis, cât este de folositor, nici ei pentru că, dacă producătorii vaccinului nu şi-l asumă, toţi care se vaccinează dau o semnătură prin care şi-l asumă, dar şi-l asumă orbeşte şi atunci cine ne orbeşte pe noi? Satana ne orbeşte. De aceea, mulţi spun că este pecetea datorită modului cum este tratat acest vaccin, ca o obligaţie, o normă de vaccinare. Trebuie ca oamenii să aibă discernământ, să fie în cunoştinţă de cauză şi atunci nu ştim nici dacă este pecetea, nici dacă este pecetea. Oricum, nu e pecetea lui Antihrist, că Antihrist nu a venit”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului.

El a declarat că pandemia s-a răspândit şi în ţările cu populaţie majoritară vaccinată.

"Iată cât de mult s-a răspândit, avem dovada, în ţările cu vaccinare de 80 şi ceva la sută s-au îmbolnăvit cei vaccinaţi consistent”, a amintit IPS Teodosie.

Realizatorul emisiunii, preotul Eugen Tănăsescu, care este şi purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, s-a întrebat de ce autorităţile mai cer certificatul verde.

"La ce îmi cere certificatul verde? Dacă mă vaccinez, mă vaccinez pentru mine", a precizat preotul Eugen Tănăsescu.

Arhiepiscopul Tomisului a continuat şi a menţionat că medicina nu mai are logică în această perioadă.

"Singura perioadă în care medicina nu mai are logică. A fost acaparată de administraţie, de politic. Nu mai are logică. În ce fel de medicină să ne încredem? Nu mai este ştiinţă. Unde e ştiinţa? Ştiinţa reală nu se contrazice. E o ipoteză, nu mai este ştiinţă. Când ceva este ipotetic, nu poţi să crezi în ceva ipotetic. Ştiinţa vine cu date precise, cu experienţe, cu clarificări”, a mai declarat IPS Teodosie.

Tănăsescu a intervenit şi a completat, arătând că vaccinaţii transmit boala şi de aceea nu consideră util certificatul verde.

"Vaccinaţii transmit boala. Poţi să te vaccinezi dacă vrei pentru sănătatea ta, dar nu are legătură cu accesul în instituţii. Testul e mai relevant, acolo se vede clar că nu ai fost infectat, dar dacă eşti vaccinat poţi să umbli infectat bine mersi”, a transmis purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a mai afirmat că oamenii au fost trimişi în turmă să se vaccineze, precizând că a văzut o mare imoralitate în această măsură.

"Se vorbeşte despre cal sau catâr care nu pricep şi nu pot să meargă unde îi trimiţi dacă nu îi dirijezi cu zăbală şi cu frâu. Iată aşa au fost oamenii, trimişi în turmă să se vaccineze, fără să fie testaţi, că, dacă deja sunt bolnavi şi se vaccinează, mor. Am văzut o mare imoralitate în această măsură, o lipsă de grijă faţă de semeni. De aceea, sunt mărturii, oameni care s-au tratat într-un val precedent în nişte localităţi din Constanţa. Niciunul nu a murit dintre cei care s-au tratat. Cei care s-au vaccinat au şi murit. De ce numai cei ce s-au vaccinat au murit, iar cei care nu s-au vaccinat nu au murit. Pentru că au fost, s-au dus precum calul şi catârul chemaţi de cineva, haideţi la vaccin. Şi mai ştiu cazuri din acestea”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

El a susţinut că salută poziţia ministrului Sănătăţii care ar fi afirmat că nu mai este obligatoriu ca oamenii să se vaccineze pentru a intra în instituţii.

"Trebuie să fim mai circumspecţi, să avem grijă unii de alţii, să nu arătăm indiferenţă faţă de semeni, să nu repetăm nişte cuvinte impuse de autorităţi, fără discernământ, pentru că iată câte accidente se produc. Am salutat această poziţie a ministrului Sănătăţii care a spus că numai este obligatoriu să ne vaccinăm sau să intrăm într-o instituţie. Cer ca instituţiile din Constanţa, Primăria şi Prefectura să nu ne mai oblige să....", a afirmat ÎPS Teodosie.

Preotul Eugen Tănăsescu a intervenit şi a precizat că accesul în instituţii este hotărât de Guvern. El a continuat, afirmând că ideea ca vaccinarea să fie obligatorie în ţara noastră este o himeră.

"Înţeleg că doamna Von nu ştiu cum de la Uniunea Europeană tot zice că să fie obligatorie vaccinarea. Asta e un vis şi o himeră”, a afirmat preotul Eugen Tănăsescu.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#IPS Teodosie, #vaccin COVID, #pandemie coronavirus Romania, #fake news , #Stiri IPS Teodosie