ÎPS Teodosie șochează din nou: "În Altar nu sunt microbi, au constatat specialiștii de la NASA. Dacă mă împărtăşesc în fiecare zi, nu mă pot infecta"

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 12:15
12696 citiri
ÎPS Teodosie șochează din nou: "În Altar nu sunt microbi, au constatat specialiștii de la NASA. Dacă mă împărtăşesc în fiecare zi, nu mă pot infecta"
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului FOTO Hepta

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, susține că specialiști NASA ar fi stabilit că microbii stau departe de altarele bisericilor.

Afirmația inedită a fost făcută într-o emisiune televizată, într-o discuție în care ÎPS Teodosie a invocat autonomia Bisericii. Înaltul prelat are convingerea că, în virtutea acestei autonomii, certificatul verde nu va deveni obligatoriu pentru cei care participă la ceremoniile religioase.

„Este o exagerare. Noi avem o anumită autonomie, în Biserică, mai ales în Sfântul Altar. În Altar nu prea sunt microbi, iar în Sfântul Potir nu sunt deloc, asta au constatat chiar specialiştii de la NASA. Cred că se intră cum nu s-a intrat niciodată în autonomia Bisericii. Patriarhia a dat un răspuns că nu crede că se va ajunge aici. Judecând obiectiv, în toate acestea sunt nişte exagerări.

Certificatul verde nu garantează că nu ne îmbolnăvim. Este atâta lipsă de organizare. În loc să se implice medicii, se implică politicul şi administrativul în actul medical. Avem şi noi medicul nostru, cel mai bun neurochirug, care e preot, se consultă cu specialişti din străinătate. În loc să fie grijă faţă de oameni să nu se facă vaccinul fără să fie testaţi oamenii, se iau aşa fără discernământ.

Eu vorbesc cu mulţi oameni care mi se plâng ce au păţit, le iau de la sursă. Nu mi-e teamă de riscul de a fi infectat, dacă mă împărtăşesc în fiecare zi nu mă pot infecta. Dar nu poţi să te împărtăşeşti nepregătit.

Eu cred în medicină, dar nu făcută cu multă superficialitate şi cu această normă. Modul în care este impus vaccinul este tendenţios. Avem o normă de vaccinare. Asta nu ne arată o logică medicală”, a declarat ÎPS Teodosie la România TV.

Dacă proiectul Certificatului verde, aflat în camera Deputaţilor, va ajunge lege în Monitorul Oficial, inclusiv cei care vor să intre într-o biserică vor fi obligaţi să prezinte certificatul verde. Patriarhia ar urma să facă demersurile necesare astfel încât certificatul să nu se aplice și în cazul bisericilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
Şeful agenţiei spaţiale americane NASA, Bill Nelson, a declarat miercuri în Congres că China foloseşte programe civile pentru a ascunde obiective militare în spaţiu, relatează DPA....
#IPS Teodosie, #microbi altar, #NASA, #declaratie ips teodosie , #Stiri IPS Teodosie