Destinația perfectă și accesibilă pentru români toamna. Pentru ce experiențe inedite este căutată Iordania VIDEO

Sambata, 10 Septembrie 2022, ora 21:29
19166 citiri
Destinația perfectă și accesibilă pentru români toamna. Pentru ce experiențe inedite este căutată Iordania VIDEO
Petra, una dintre cele mai importante atracții turistice din Iordania FOTO Pixabay

Cei care au ratat concediul de vara aceasta sau vor o vacanță și toamna pot alege Iordania, o destinație în vogă în prezent, aflată la nici 3 ore distanță de România cu avionul.

Din ce în ce mai căutată de turiști, Iordania a început să atragă românii ca un magnet. Faimoasele poze de pe rețelele sociale au rolul lor. În Iordania, românii pot intra cu pașaportul și primesc viză la intrarea în țară.

Deși este o țară foarte călduroasă, cu peste 310 zile de soare pe an, cele mai bune luni pentru vizitat pot fi septembrie și octombrie. Verile sunt calde și uscate, iar din noiembrie încep ploile.

Un circuit în Iordania, cu agențiile de turism, începe de la 700 de euro pentru 7 nopți, cu mic dejun inclus. Aproximativ 100 de euro mai costă și intrările la obiectivele turistice, inclusiv la Petra, una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne.

Pe cont propriu, o vacanță în Iordania ar putea fi mai scumpă. Biletele de avion pentru luna septembrie, cumpărate în prezent, costă aproximativ 300 de euro de persoană. Însă luate din timp pot costa doar câteva sute de lei. Zborul durează mai puțin de 3 ore. Cei care ajung acolo, pot vizita și Israel.

Petra, Aman, Deșertul Wadi Rum, dunt doar câteva dintre obiectivele în care turiștii pot petrece zile în șir.

Petra este una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne, iar deșertul Wadi Rum are peisaje impresionante, desprinse parcă de pe lună. Marea Moartă este cel mai adânc lac hipersalin, cu țărmul cu altitudinea cea mai joasă de pe glob.

Activități

Iordania este o țară mică, dar nu este lipsită de activități. Turiștii pot explora faimoasele orașe vechi. Petra este unul dintre cele mai impresionante situri arheologice din lume. Cei mai în formă se pot cățăra pe stâncile roșiatice din Wadi Rum. Nu lipsesc nici aventurile: nopți petrecute în deșert sau plimbări cu balonul cu aer cald.

Deșerul Wadi Rum este plin de văi pustii, cu dune de nisip roșu și alb, care se întind pe o distanță de peste 100 km. Turștii pot face excursii în inima Wadi Rum, plimbări cu jeep-uri, drumeții cu cămile, cățărări.

Toți ghizii sunt fii de beduini, născuți și crescuți în acest deșert.

Cei care doresc relaxare, se pot bucura de apele terapeutice ale Mării Moarte sau pot face skuba diving în Marea Roșie.

Istorie

Iordania este o țară musulmană în care islamul este principala religie practicată, însă aproape 10% din populație (7.200.000) practică creștinismul.

Cultura Iordaniei urmează tradițiile arabe, deoarece regatul se află în inima Orientului Mijlociu. Limba oficială este araba, deși engleza este folosită pe scară largă în comerț, în guvern și este predată în școlile publice și private.

Iordania are comunități diverse, multe grupuri etnice diferite trăind în această țară mică, unde 95% din populația Iordaniei este fie beduină, fie de origine palestiniană. Restul de 5% provin din diferite origini etnice, cum ar fi circassienii, cecenii, armenii și kurzii.

Iordania este situată în inima Orientului Mijlociu. Se află la nord-vest de Arabia Saudită. La est se află Irakul, iar la vest Palestina. Siria este situată la nord. Iordania are acces la Marea Roșie prin intermediul orașului-port Aqaba, situat la capătul nordic al Golfului Aqaba.

Alături de cultura tradițională, generația tânără a Iordaniei produce noi forme de muzică, artă și teatru. Ca atare, apar noi focare culturale cu cafenele, librării și galerii.

Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
O jurnalistă de călătorii care a fost în zeci de stațiuni all-inclusive în Caraibe, Mexic, Maldive și multe altele, a văzut turiștii trecând cu vederea multe detalii care ar fi putut face...
Revoltă într-o destinație de vacanță îndrăgită de români: ”Turiști, plecați acasă! Paradisul vostru, mizeria noastră”
Revoltă într-o destinație de vacanță îndrăgită de români: ”Turiști, plecați acasă! Paradisul vostru, mizeria noastră”
Stațiunea Tenerife din Insulele Canare (Spania), una dintre cele mai îndrăgite destinații de vacanță, inclusiv de către români, e afectată în acest an de proteste masive ale localnicilor....
#Iordania, #vacanta Iordania, #vacanta toamna, #petra, #wadi rum, #vacanta , #stiri vacanta