Liberalii de la centru reacționează după ce PNL Satu Mare a anunțat că rupe relațiile cu UDMR

Marti, 16 August 2022, ora 20:25
4204 citiri
Liberalii de la centru reacționează după ce PNL Satu Mare a anunțat că rupe relațiile cu UDMR
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe le cere explicații colegilor de la Satu Mare FOTO Facebook / Ionuț Stroe

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a reacționat marţi, 16 august, după anunţul PNL Satu Mare privind ruperea relaţiilor cu UDMR la nivel local şi retragerea tuturor liberalilor din Consiliul Judeţean şi Primăria Satu Mare.

Conform lui Ionuț Stroe, această decizie nu a fost luată cu consultarea vreunei structuri centrale de conducere a partidului şi, în general, conducerea partidului nu se implică în politica de alianţe la nivel local. Stroe a mai anunţat că liderul PNL Satu Mare, Adrian Cozma, va fi solicitat de către conducerea centrală a PNL să lămurească această situaţie, funcţionarea coaliţiei nefiind afectată de acest caz.

”Aceasta este o decizie individuală a PNL Satu Mare, nu a fost luată această decizie cu consultarea vreunei structuri centrale de conducere a partidului şi de regulă nu ne amestecăm în politicile de alianţă la nivel local sau judeţean”, a spus Ionuţ Stroe, după ce preşedintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma a anunţat într-o conferinţă de presă retragerea tuturor membrilor în funcţiile de conducere din Consiliul Judeţean şi Primărie, motivul constituindu-l politica hegemonică a UDMR.

”Domnul Cozma va fi solicitat de conducerea centrală a PNL să lămurească şi să explice această situaşie şi declaraţiile ulterioare. Vă putem asigura că funcţionarea coaliţiei nu va fi afectată de acest caz”, a mai afirmat Stroe.

Deputatul PNL Adrian Cozma a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că filiala judeţeană a PNL Satu Mare a decis în unanimitate retragerea membrilor săi din funcţiile de conducere ale Consiliului Judeţean Satu Mare şi Primăria Satu Mare. Adrian Cozma, liderul PNL Satu Mare spune că principalele motive ale acestei decizii sunt ”politica hegemonică a UDMR şi lipsa unui parteneriat onest”.

”Acţiunea noastră de astăzi nu este îndreptată împotriva cuiva. (..) Noi dacă avem o dispută cu UDMR, în niciun caz nu avem vreo problemă sau ambiţie faţă de etnicii maghiari, pe care îi respectăm şi cu care trăim într-o comuniune perfectă. Noi avem o dezbatere, avem o competiţie pe idei şi pe proiecte cu un partid, numit UDMR, care s-a dovedit, are dublă comandă. Este şi în majoritatea din guvernul României, dar în special face parte din guvernul de la Budapesta’’, a mai spus preşedintele PNL Satu Mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ionut Stroe, #pnl satu mare, #coalitie de guvernare, #PNL UDMR , #stiri Ionut Stroe