Tiriac dezvaluie o discutie cu Basescu: Nea Ioane, te-am sunat sa plangem amandoi

Marti, 27 Octombrie 2015, ora 22:31
14117 citiri
Tiriac dezvaluie o discutie cu Basescu: Nea Ioane, te-am sunat sa plangem amandoi
Foto: Arhiva Ziare.com

Ion Tiriac a povestit, marti seara, cum a decurs o convorbire telefonica pe care a avut-o cu fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu.

Omul de afaceri a dezvaluit ca a fost sunat de Basescu seara pentru a discuta despre plecarea nemtilor de la Mercedes din Romania si mutarea lor in Ungaria.

"Vine secretara intr-o seara si imi spune ca ma cauta presedintele. Eu credeam ca e Octavian Morariu de la COSR, dar ea nu, ca e presedintele. Raspund si aud: Nea Ioane, nea Ioane, cum imi spunea el, te-am sunat sa plangem impreuna. De ce a plecat Mercedesul din Romania? Tariceanu e de vina! I-am spus ca am fost cu Tariceanu de doua ori la Mercedes si nu el e de vina", a povestit Tiriac la Realitatea TV.

Fostul tenismen a explicat apoi si care au fost motivele plecarii nemtilor in Ungaria.

"In primul rand, infrastructura. Orice masina pe care o construiau ei acolo costa mai mult. Numarul doi: 600 de hectare! Noi nu puteam sa le dam, ca ce zicea Bruxelles-ul. 600 de hectare le luam eu si ii aratam lui Gogu, primarul, ca lua 6 milioane de euro pe an numai din taxe. Cei din Ungaria au sapte mii de locuri de munca pe care le-a creat Mercedes la ei. Lucreaza si cei din Budapesta! Noi n-am putut sa facem asta!", a mai spus Tiriac.

Episodul relatat de acesta ar fi avut loc in anul 2008, atunci cand compania Mercedes a decis ca nu va ridica o fabrica auto in Romania, ci in Ungaria vecina.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Tiriac Mercedes Romania, #Tiriac Basescu telefon, #Tiriac discutie Basescu , #stiri Ion Tiriac
Comentarii
Poza memorex
memorex
rank 1
un alt obsedat de interesul national
Poza Cosmin Daniel
Cosmin Daniel
rank 5
O treime din ultimele stiri sunt cu Tiriac